The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

7 strategieën om meer volgers te krijgen

7 strategieën om meer volgers te krijgen

Blog geschreven door Personal Training Blueprint (partner van ons).

Als fitness professional kan het opbouwen van een online publiek een krachtige tool zijn om meer mensen te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Er zijn een aantal strategieën die je kan gebruiken om je online following te vergroten en zo in contact te komen met potentiële klanten. In deze blogpost bespreken we zes tips om je publiek online te laten groeien en gaan we dieper in op elke tip.

 

Consistency is KEY

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je online followers te laten groeien is regelmatig posten en een consistent schema maken voor wanneer je content publiceert. Hierdoor weten je volgers wanneer ze nieuwe content van jou kunnen verwachten en blijven ze betrokken. Als je bijvoorbeeld elke maandag en donderdag een nieuwe trainingsvideo post, zullen je volgers dat verwachten en uitkijken naar jouw nieuwe content. Bovendien, als je je post vooruit kunt plannen, kun je ervoor zorgen dat je consequent nieuwe content publiceert, zelfs als je het druk hebt.

Extra tips:

  • Plan wekelijks een blok van 4u om content te produceren en in te plannen, daarna is dat uit je hoofd en kan je je met je zaak bezig houden.
  • Gebruik creator studio van Facebook om je posts in te plannen. (dit is gratis)

 

Gebruik verschillende platformen

Een andere strategie om te overwegen is het gebruik van verschillende platformen om je publiek te bereiken. Hoewel Instagram en Facebook misschien de populairste social media-platformen voor fitness professionals zijn, zijn ze misschien niet de beste platformen voor jouw specifieke publiek. Overweeg in plaats daarvan om platformen te gebruiken zoals TikTok, YouTube of Linkedin en zo een ander publiek te bereiken. Elk platform heeft zijn eigen unieke publiek, dus het diversifiëren van je content over meerdere platformen zal je helpen een groter publiek te bereiken.

Ga in gesprek met je volgers

In gesprek gaan met je volgers is een ander cruciaal aspect van het opbouwen van een online following. Reageer op opmerkingen en berichten en ga actief een gesprek aan met je volgers. Hierdoor bouw je relaties op en voelen je volgers zich meer met je verbonden. Als iemand je bijvoorbeeld een vraag stelt over training, neem dan de tijd om te reageren en een gedetailleerd antwoord te geven.

Post ook interactieve content op je stories en ga dan in gesprek met de mensen die reageren op deze posts.

 

Bied waarde aan

Als fitness professional heb je waarschijnlijk een schat aan kennis en expertise als het gaat om gezondheid en welzijn. Deel waardevolle tips, advies en informatie over fitness en welzijn die je volgers kunnen gebruiken om hun eigen gezondheid te verbeteren. Voorbeelden van content zijn training routines, voedingstips, of zelfs meditatie en stressbeheersing technieken. Door je volgers te voorzien van waardevolle content, word je een betrouwbare bron van informatie en kan je zo credibiliteit opbouwen.

 

Werk samen met andere professionals

Samenwerken met andere professionals is een andere geweldige manier om een groter publiek te bereiken en relaties op te bouwen. Je kan samenwerken door elkaars content te promoten of samen een giveaway te organiseren. Samenwerking is ook een geweldige manier om van anderen te leren, je kunt best practices delen en leren en tegelijkertijd kun je nieuwe ideeën opdoen voor je content.

 

Organiseer een challenge

Het organiseren van een fitness challenge is een geweldige manier om je volgers te motiveren om hun fitnessdoelen te stellen en te bereiken. Het is ook een geweldige manier om je publiek online te laten groeien. Fitness challenges kunnen vele vormen aannemen, van een 30-daagse challenge tot een voeding challenge. Het belangrijkste is dat de challenge aansluit bij je merk en een duidelijk en meetbaar doel heeft. Zorg er bovendien voor dat je je challenge promoot op je social media accounts en vraag je volgers om hun vooruitgang met jou te delen, dit zal helpen om hen gemotiveerd te houden en je publiek zich meer betrokken te laten voelen.

 

Post testimonials en resultaten

Niets werkt beter dan resultaten, mensen komen niet voor alles wat je doet in je coaching, ze willen resultaten behalen.

Testimonials kunnen je helpen vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten en het succes van je huidige klanten te laten zien. Hier zijn een paar specifieke manieren waarom het plaatsen van testimonials voordelig kan zijn:

  • Testimonials kunnen dienen als “social proof” dat anderen positieve ervaringen hebben gehad met jouw bedrijf. Dit kan potentiële klanten helpen zich zekerder te voelen in hun beslissing om met jou samen te werken.
  • Testimonials kunnen een krachtige manier zijn om de resultaten te laten zien die jouw klanten hebben bereikt dankzij jouw diensten. Door voor-en-na foto’s of specifieke resultaten van klanten te delen, kan je de effectiviteit van jouw coaching aantonen.
  • Het plaatsen van testimonials kan de betrokkenheid op jouw social media account vergroten, omdat klanten wellicht hun eigen ervaringen willen delen of jou vragen willen stellen over jouw diensten.
  • Testimonials kunnen een persoonlijk tintje geven aan jouw social media content en je bedrijf meer betrouwbaar doen lijken.
  • Testimonials kunnen afkomstig zijn van verschillende mensen, leeftijden, niveaus en doelen, dit kan je helpen om verschillende soorten publiek en doelmarkten te bereiken.

 

Bij het plaatsen van getuigenissen is het belangrijk om toestemming te krijgen van de klant om hun afbeelding, naam en resultaat te gebruiken, om elke vorm van schending van de privacy te voorkomen. Overweeg bovendien regelmatig testimonials te plaatsen om je sociale media-accounts actief en aantrekkelijk te houden.

 

Kortom, een online publiek laten groeien als fitness professional vereist consistentie, een gediversifieerde contentstrategie, betrokkenheid bij je volgers, het bieden van waarde, samenwerking met andere fitness professionals en het organiseren van challenges. Vergeet niet dat het opbouwen van een publiek kost tijd en moeite, maar als je deze strategieën consequent volgt, ben je goed op weg om een trouwe following op te bouwen.

Het is ook belangrijk te onthouden dat jouw publiek uniek is en dat wat voor de ene persoon werkt, misschien niet werkt voor de andere. Het is essentieel om te blijven experimenteren met verschillende strategieën en tactieken, om uit te vinden wat aanslaat bij jouw doelgroep.

Wees bovendien authentiek en transparant in je content, deel persoonlijke ervaringen en expertise en sta open voor feedback. Vertrouwen opbouwen bij je publiek is essentieel in elk type bedrijf en het is nog belangrijker in de fitnessbranche waar veiligheid en gezondheid belangrijk zijn.

 

Een laatste tip om in gedachten te houden is om je publiek deel te laten uitmaken van je eigen journey en hen het gevoel te geven dat ze erbij horen. Creëer een community van mensen die elkaar steunen en aanmoedigen, zo kun je de betrokkenheid ook na afloop van bijvoorbeeld de challenge in stand houden.

 

Wil je graag meer weten over klantenbinding? Download dan ons gratis e-book, de gouden gids voor klantenbinding, via deze link en ontdek uitgebreid hoe je stap per stap je klanten kan binden aan je onderneming!👊🏼

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram