....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

10 geboden om nooit meer advertentiegeld weg te gooien

nooit meer advertentiegeld weggooien adverteren

Wanneer je tijd en geld stopt in het opzetten en beheren van een online advertenties of als je het laat doen door een externe partner, wil je natuurlijk wel dat je advertentiegelden het gewenste resultaat opleveren. Het was nog nooit zo gemakkelijk om de return on investment (ROI) van online advertenties te meten.

Online adverteren is een vorm van resultaat marketing = marketing die erop gericht is dat je advertentiegeld een investering is die zichzelf terugverdient mét winst. Het belangrijkste is de meetbaarheid: met de technieken van Direct Resultaat marketing weet je direct wat werkt, wat niet werkt en wat beter kan. Vanaf nu geef je geen geld meer uit in de hoop dat het iets oplevert, je weet vanaf nu precies of het iets oplevert en hoeveel.

In deze blog bespreken wij uitgebreid wat de 10 gouden geboden zijn om nooit meer advertentiegeld weg te gooien!

1e gebod: Je zult altijd meten wat je doet

Je gaat geen geld uitgeven aan acties waarvan je niet weet of ze geld gaan opleveren. Je gaat vanaf nu je geld investeren en je verwacht nu een opbrengst. Je weet vanaf nu wat wel werkt en wat niet. Hoe? Op basis van wat jij meet. Teveel werk? Dan blijf je altijd geld weggooien en weet je nooit of er betere manieren zijn om klanten te trekken. Meten = Weten!

2e gebod: Je zult geen enkele online advertentie runnen zonder aanbieding

Bied altijd iets aan. Je verkoopt namelijk een dienst/oplossing. Je doet beslist niet aan ‘naam-marketing’: je naam overal groot adverteren zodat mensen je gaan ‘herkennen’. Dat heet officieel ‘branding’ en kost mega veel geld. Als je McDonalds bent of Coca Cola kan je dat veroorloven. Jij als kleine ondernemer of zelfstandige beslist niet. Zonder aanbieding kan je ook het vierde gebod niet naleven.

3e gebod: Je zult altijd een deadline gebruiken, in welke vorm dan ook

Je wilt dat mensen reageren op je aanbieding. En het liefst zo snel mogelijk. Dus zorg je ervoor dat je aanbieding afloopt voor een bepaalde datum, binnen een bepaalde termijn, op=op etc. Je weet namelijk dat mensen dingen uitstellen. Maar niet jouw aanbieding!

4e gebod: Je zult altijd helder aangeven hoe mensen kunnen reageren

Het moet duidelijk zijn voor de lezer wat de volgende stap is. Enkel wanneer er een krachtige call-to-action gebruikt word en de lezer exact weet wat hij vervolgens moet doen, gaat hij over tot actie! Jij bepaalt hoe ze dat kunnen doen. En dat vertel je ze helder: “Klik hieronder op aanbieding claimen op je gratis proefles in te plannen” ; “Vul het contactformulier in en wij contacteren jou voor een gratis intake”; …

5e gebod: Je advertenties zijn altijd resultaatgericht, naamsbekendheid is hooguit een prettig bijeffect.

Geef nooit geld uit aan dure advertenties waarin je vertelt hoe je heet en hoe geweldig je diensten wel niet zijn. Dat interesseert je doelgroep niet. Je wilt een oplossing bieden aan je klanten. Dus heb jij iets te bieden, anders dan een leuke naam of mooi logo. Je wilt mensen helpen om fitter en gezonder te worden, dus wil je dat zoveel mogelijk mensen reageren.

Een kwalitatieve lead is een tastbaar resultaat en kun je omzetten naar een langdurige klant. Hier heb je veel meer aan dan een websitebezoeker die 3 minuten op je website surft maar geen actie onderneemt.

6e gebod: Je zult altijd zorgen voor een goede lead opvolging (follow-up)

Iedereen die aangeeft interesse in jouw dienst te hebben wordt door jou persoonlijk benaderd. En liefst zo snel mogelijk: je moet het ijzer smeden als het heet!

Een geïnteresseerde wordt niet vergeten. Een bestaande klant wordt niet aan zijn lot overgelaten. Je zult meerdere keren per jaar contactmomenten creëren. Je wilt het maximale bieden en het maximale uit je klanten halen. Wel eens informatie aangevraagd en nooit antwoord gekregen? Dat is het eenvoudigste voorbeeld van hoe het NIET hoort. Jij beantwoord altijd je klantvragen en aanvragen. Jij handelt klachten altijd netjes af en neemt ze serieus. Jij belt mensen altijd na als ze vragen hebben of weg dreigen te gaan. Jij benadert oude klanten want klanten gaan bij jou niet weg.

Wat is de beste manier van lead opvolging? In deze blog, lees je over verschillende soorten leads en de 5 dingen waar je als personal trainer of coach op moet letten bij succesvolle lead opvolging.

7e gebod: Je zult altijd en overal gebruik maken van klantgerichte teksten

Stop met salesgericht schrijven en begin met het klantgericht schrijven!

Dit betekent dat je in jouw tekst direct inspeelt op de noden en problemen van jouw doelgroep. Kruip in de huid van je doelgroep; Wat willen ze weten? Wat zijn hun uitdagingen? Wat houdt ze bezig? Schrijf de teksten dus niet vanuit het perspectief van jouw bedrijf, maar ga op de stoel van de klant zitten en stel onderwerpen aan de orde die zij interessant en relevant vinden.

Dus niet: Wij hebben maar liefst 1000m2 fitness ruimte, wij zijn OPEN 24 / 7 d , voor €99 euro per maand behalen wij de best mogelijke resultaten voor jou.
Maar welDroom jij er ook van om: Beter in je vel te zitten? Je terug fit, opgewekt en energiek te voelen? Doelgericht te evolueren? Dan is … in (jouw dorp/stad) het fitnesscentrum dat jij zoekt!

8e gebod: Je zult altijd starten vanuit je doelgroep

Voor je begint met te adverteren op Meta (Facebook & Instagram) moet je de vraag stellen: wie wil ik bereiken? Wat is mijn specifieke doelgroep? Voor welke diensten wil ik adverteren? Je gaat namelijk, in tegenstelling tot Google ads, targeten op mensen en niet op keywords.

Probeer er altijd voor te zorgen dat je doelgroep niet te groot is! Je kunt je doelgroepen eenvoudig verkleinen door locatie, leeftijd en interesses aan te passen. In plaats van een straal van 45 km, stel je een straal in van 10 km rond je fitness. En zorg bij interesses dat je het zo instelt dat ze elkaar verfijnen. Bijvoorbeeld: Iemand houdt van sport én gezond eten en dus niet houdt van sport of gezond eten. Het is een klein verschil, maar met grote gevolgen voor je doelgroep omvang. Hierdoor adverteer je veel gerichter en spendeer je minder budget aan personen die toch niet geïnteresseerd zijn in je specifieke diensten.

9e gebod: Je zult je advertenties constant testen & optimaliseren

Adverteren betekent niet dat je eenmalig de campagnes instelt en ze vervolgens kunt vergeten. Dit is niet alleen bij Meta Ads het geval maar bij alle online campagnes die je draait. Je moet de campagnes continu blijven controleren, prestaties analyseren, constant testen en blijven optimaliseren om verbetering te zien.

Het is vaak lastig om van te voren te bepalen welke titel, tekst, call-to-action, beeld en lead formulier jouw doelgroep aanspreekt. Ook kan het zo zijn dat de frequentie na verloop van tijd toeneemt doordat jouw doelgroep te vaak dezelfde advertentie voorbij ziet komen. Het is dus belangrijk om te blijven optimaliseren en testen en wijzigingen door te voeren zodat jouw advertentie goed blijft presteren.

Eigenlijk zou je om de 2 – 3 dagen je advertenties lichtjes moeten aanpassen. Probeer bij het testen altijd slechts één onderdeel per keer te wijzigen anders weet je niet welk onderdeel voor het resultaat heeft gezorgd. Start bijvoorbeeld met het testen van 2 afbeeldingen. Als je eenmaal weet welke afbeelding de doelgroep het beste aanspreekt, kun je gaan testen met 2 teksten om te onderzoeken of dat nog resultaat heeft. Blijf op deze manier de advertentie optimaliseren zodat je steeds beter weet wat jouw doelgroep aanspreekt.

10e gebod: Je zult altijd werken volgens systemen en planningen

Dit gebod klinkt het saaist en is voor velen het lastigste gebod. Wil je een solide onderneming hebben, dan moet je plannen en systematisch werken. Dan structureer je processen en zet ze op papier. Dan wordt je niet verrast als je ineens gaat groeien en kun je je tijd effectief indelen.

Eenmaal als je een solide systeem hebt dat consistent maandelijks nieuwe leads binnenhaalt, ervaar je zo’n rust en heb je ook meer tijd om te focussen op datgene dat jou energie geeft.

Het laatste wat je wilt is rondrennen als een kip zonder kop. Ken jij ondernemers die soms niet meer weten wat ze als eerste moeten doen? Die op hun laatste tandvlees lopen? Ineens geconfronteerd worden met financiële problemen? Zo’n ondernemer ga jij niet worden. Bedenk bij elk gebod hoe jij dat in je bedrijf gaat toepassen en of je dingen kunt verbeteren. Uiteraard gelden deze geboden niet alleen voor je advertenties, maar voor al je reclame-uitingen.

Heel veel succes en vooral sterkte met volhouden!

 

Online adverteren uitbesteden?

Als personal trainer, coach of sportschoolhouder ben je niet gespecialiseerd in online adverteren. Je kan dit dus het beste uitbesteden om betere resultaten te bekomen, meer kwalitatieve leads te verzamelen en om advertentiegeld te besparen. Maak niet de fout om te kiezen voor een standaard marketingpartner… Zij kennen de branche niet, ze weten vaak niet wat er speelt en leeft in de sport-en fitness branche. Dat is ook de reden waarom niet gespecialiseerde marketingbureaus in de fout gaan.

Laat de marketing over aan experts in de sport & fitness branche, zodat jij je kan focussen op dat wat je écht leuk vind. Mensen helpen om fitter en gezonder te worden.

Heb je hulp nodig bij het opzetten of beheren van jouw online advertentiecampagne? Wij komen graag met je in contact om de verschillende mogelijkheden te laten zien.

Boek je gratis 30 min info call! We vertellen je graag wat meer over The Fittest Agency en welke meerwaarde wij voor jou kunnen betekenen. Wij kijken er naar uit om jou en je zaak te leren kennen.

Voor meer info, surf naar deze pagina, ontdek de mogelijkheden, onze werkwijze en wat je kan verwachten van ons.

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram