The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

LinkedIn Advertising voor Personal Trainers en Online Coaches: Ontdek de 5 Voordelen!

LinkedIn Advertising voor Personal Trainers en Online Coaches: Ontdek de 5 Voordelen!

LinkedIn Advertising is Booming in België en Nederland. Met een stijging van gebruikersaantallen en de diverse targeting opties, biedt het platform ongekende kansen voor personal trainers en online coaches. In deze blogpost zullen we de voordelen van LinkedIn Advertising voor personal trainers bespreken en leggen we uit waarom je dit platform niet over het hoofd mag zien.

 

LinkedIn’s Groei in België in 2023

LinkedIn is enorm populair geworden in België, met een indrukwekkende toename van gebruikers. In 2023 heeft het platform meer dan 4,7 miljoen leden (stijging van +9,3% t.o.v. 2022) in België, wat aantoont dat steeds meer professionals in dit sociale netwerk actief zijn.

 

De voordelen van LinkedIn Advertising voor Personal Trainers en Online Coaches

 

Belgische statistieken van de 2023 studie van Kepios / We Are Social / Meltwater

 

Wat nog interessanter is, is de diversiteit van de gebruikers. Op LinkedIn zijn zowel jonge professionals als ervaren experts actief. Dit maakt LinkedIn een waardevol platform voor personal trainers, online coaches & fitness professionals.

 

De 5 Grootste Voordelen van LinkedIn Advertising voor Personal Trainers & Online Coaches

1. Geloofwaardigheid

LinkedIn is in de loop der jaren uitgegroeid tot hét platform voor professioneel netwerken en kennisdeling. Als personal trainer of online coach kun je hier profiteren van de gevestigde geloofwaardigheid van LinkedIn. Het platform wordt beschouwd als een serieuze en betrouwbare bron van zakelijke informatie, waardoor advertenties een zeker niveau van expertise weerspiegelen.

Door je diensten en getuigenissen op LinkedIn te delen met je professionele netwerk, kun je jezelf positioneren als een geloofwaardige autoriteit in de wereld van persoonlijke training. Het opbouwen van een geloofwaardig online profiel op LinkedIn kan leiden tot meer vertrouwen van potentiële klanten en een grotere bereidheid om met jou samen te werken.

 

2. Concurrentievoordeel

Verrassend genoeg maken nog niet veel personal trainers en online coaches gebruik van LinkedIn Advertising.

Het feit dat nog niet veel personal trainers gebruikmaken van LinkedIn Advertising biedt een unieke kans voor degenen die dat wel doen. Door vroeg in te stappen in dit advertentieplatform, kun je een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen.

Adverteren op LinkedIn stelt je in staat om je te onderscheiden van andere personal trainers en jezelf te positioneren als de go-to-trainer in je vakgebied.

 

3. Precieze Targeting

De targeting is het onderdeel waar LinkedIn Advertising echt interessant begint te worden. LinkedIn biedt ongeëvenaarde targeting mogelijkheden.

Je kunt je advertenties richten op basis van een breed scala aan criteria, waaronder functietitel, bedrijfstak, locatie, bedrijfsgrootte en zelfs vaardigheden. Deze diepgaande targetingopties stellen je in staat om je boodschap te leveren aan de meest relevante doelgroepen.

Voor personal trainers betekent dit dat je je advertenties kunt tonen aan professionals die actief geïnteresseerd zijn in gezondheid, fitness en welzijn. Hierdoor kun je je inspanningen concentreren op mensen die de grootste kans hebben om je diensten te overwegen. Precieze targeting verhoogt de efficiëntie van je advertentie-uitgaven en zorgt ervoor dat je boodschap de juiste mensen bereikt.

 

4. Kwaliteit van de Leads

LinkedIn-gebruikers zijn doorgaans zeer betrokken professionals die actief op zoek zijn naar zakelijke kansen en connecties. Deze betrokkenheid strekt zich ook uit tot de kwaliteit van leads die je via dit platform kunt genereren. Potentiële klanten die via LinkedIn Advertising worden bereikt, hebben vaak een hoger niveau van interesse en intentie om actie te ondernemen.

Dit resulteert in leads die van hoge kwaliteit zijn en meer geneigd zijn om te converteren naar betalende klanten.

Ps. de gemiddelde kosten per lead op LinkedIn liggen doorgaans 20-30% hoger dan bij leads op Meta (Facebook & Instagram).

 

5. Ideaal voor B2B

Voor personal trainers en online coaches die zich richten op zakelijke klanten of bedrijven die geïnteresseerd zijn in gezondheidsprogramma’s voor hun werknemers, is LinkedIn Advertising het ideale platform. LinkedIn is hét sociale netwerk voor professionals en bedrijven, en het is de plek waar zakelijke beslissers en HR-managers actief zijn.

Door te adverteren op LinkedIn kun je gemakkelijk in contact komen met deze bedrijven en hun werknemers. Je kunt je advertenties specifiek richten op de bedrijven die je wilt bereiken en de professionals binnen die organisaties die betrokken zijn bij besluitvorming. Dit maakt LinkedIn Advertising de perfecte keuze voor B2B-gerichte personal trainers en coaches.

 

Conclusie: Wij raden LinkedIn advertising aan!

Met een groeiend aantal gebruikers, een gevarieerde demografie en een reeks voordelen zoals geloofwaardigheid, precisie-targeting en de mogelijkheid om concurrentievoordeel te behalen, is dit platform zeker te overwegen voor het uitbreiden van je klantenbestand. Als personal trainer is het de moeite waard om vandaag nog aan de slag te gaan met LinkedIn Advertising en te profiteren van de unieke kansen die dit platform biedt.

 

Maar Tom, ik snap hier helemaal niets van!

Die gedachte kan ik goed begrijpen. Je hebt heel wat basiskennis nodig om op LinkedIn te adverteren. Heb je zelf niet de tijd en/of goesting om dit zelf uit te zoeken?

Dan is uitbesteden van je advertenties een goed idee. Het scheelt jou een hoop frustratie en weggegooid advertentiebudget! Bovendien zorgt dit ervoor dat jij je kan focussen op dat wat je écht leuk vind. Mensen helpen om fitter en gezonder te worden.

Ik snap het als je het spannend vindt. Daarom kun je een gratis adviescall met mij inplannen. In ongeveer 30 minuten bespreken we wat voor jou slimme stappen zijn als het gaat om adverteren op social media. Interesse? Boek je gratis 30 min info call wanneer het jou goed uit komt!

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram