The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

De 3 beste e-mailmarketingtools in 2024

De 3 beste e-mailmarketingtools in 2024

Na onze vorige blog waarin we de vijf cruciale stappen van e-mailmarketing voor online coaches hebben besproken, duiken we nu dieper in de tools die dit mogelijk maken. E-mailmarketing is een essentieel onderdeel van elke succesvolle (online) coaching business, en het kiezen van de juiste tool kan een wereld van verschil maken. Na jarenlang honderden tools te hebben getest, hebben onze marketeers de drie absolute winnaars gekozen. Hier zijn ze, gerangschikt met onze topfavoriet eerst.

 

De 3 beste e-mailmarketing tools in 2024 – Onze Topkeuzes

 

1. Brevo

Brevo is de e-mailmarketingtool die wij zelf gebruiken en aanbevelen voor personal trainers, online coaches en fitness professionals. Het combineert gebruiksgemak met krachtige segmentatiemogelijkheden, waardoor het ideaal is voor het opzetten van gepersonaliseerde campagnes.

Stel je voor dat je een specifieke e-mailreeks kunt ontwerpen voor klanten die geïnteresseerd zijn in gewichtsverlies, terwijl een andere reeks zich richt op spieropbouw, allemaal automatisch gestuurd op basis van de voorkeuren van de klant. Dit niveau van personalisatie verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar ook de effectiviteit van je communicatie.

beste e-mailmarketingtool brevo

Voordelen:

 • Gebruiksgemak: Brevo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interfaces, wat het ideaal maakt voor beginners in e-mailmarketing.
 • Geavanceerde Segmentatie: Biedt uitstekende mogelijkheden om je e-mail lijsten te segmenteren, wat essentieel is voor gerichte en gepersonaliseerde campagnes.
 • Automatiseringsmogelijkheden: Sterke automatiseringsfuncties die tijd besparen en zorgen voor consistente communicatie met je leads en klanten.

Nadelen:

 • Beperkte Integraties: Mogelijk minder integraties beschikbaar in vergelijking met andere tools.
 • Rapportage: De rapportagefuncties zijn goed, maar kunnen ingewikkeld lijken voor beginners.

 

Conclusie Brevo

Brevo is een topkeuze voor personal trainers, online coaches en fitness professionals die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke tool met krachtige mogelijkheden voor segmentatie en automatisering.

 

2. ActiveCampaign

ActiveCampaign is bijzonder geschikt voor degenen die op zoek zijn naar diepgaande automatiseringsmogelijkheden. Het is ideaal voor online coaches die complexe, op gedrag gebaseerde campagnes willen opzetten. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van een motiverende e-mail wanneer een klant een bepaald stadium in zijn fitnessreis bereikt, of het aanbieden van gepersonaliseerde trainingsadviezen gebaseerd op hun interacties met eerdere e-mails.

De 3 beste e-mailmarketingtools in 2024

Voordelen:

 • Robuuste Automatisering: Biedt een van de beste automatiseringen in de industrie voor complexe e-mailcampagnes.
 • CRM-integratie: Integratie met CRM-systeem voor een volledige kijk op klantinteracties.
 • Uitgebreide Personalisatie: Uitgebreide personalisatiemogelijkheden om je mails op maat te maken voor elke lead of klant.

Nadelen:

 • Moeilijkheidsgraad: Voor nieuwe gebruikers kan het even duren voordat ze gewend zijn aan het gebruik.
 • Prijsstructuur: Prijzen kunnen snel oplopen naarmate je meer contacten toevoegt.
 • Complexiteit: Voor sommige gebruikers kan de tool overweldigend zijn door de vele functies en opties.

 

Conclusie ActiveCampaign

ActiveCampaign onderscheidt zich met zijn geavanceerde automatiseringsmogelijkheden, waardoor het perfect is voor online coaches die complexe, op gedrag gebaseerde campagnes willen ontwerpen. De leercurve en hogere kosten kunnen een drempel zijn, maar de mogelijkheid om diepgaand te personaliseren en CRM-integraties maken het een krachtig instrument voor het beheren van klantinteracties en het stimuleren van klantbetrokkenheid.

 

3. Mailchimp

Mailchimp is een goede tool voor degenen die net beginnen met e-mailmarketing. Het is uiterst gebruiksvriendelijk en biedt een gratis plan dat perfect is voor nieuwe trainers en coaches. Een groot voordeel is bijvoorbeeld het gemak waarmee je aantrekkelijke nieuwsbrieven kunt opstellen om je laatste blogposts, trainingstips of voedingsadviezen te delen.

Voordelen:

 • Gebruiksgemak: Zeer gebruiksvriendelijk, ideaal voor beginners.
 • Gratis Plan: Biedt een genereus gratis plan, perfect voor coaches die net beginnen.
 • Goede Integraties: Uitstekende integratiemogelijkheden met andere platforms.

Nadelen:

 • Beperkte Automatisering in Gratis Plan: Automatiseringsfuncties zijn zeer beperkt in de gratis versie, wat beperkend kan zijn als je bedrijf groeit.
 • Prijsstijging bij Groei: Zodra je de limiet van het gratis plan overschrijdt, kunnen de kosten snel oplopen.
 • Minder Geavanceerde Functies: In vergelijking met Brevo en ActiveCampaign, biedt Mailchimp minder geavanceerde functies voor segmentatie en personalisatie.

 

Conclusie Mailchimp

Mailchimp is ideaal voor starters in e-mailmarketing, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en het gratis plan dat het biedt. Hoewel het beperktere automatiseringsmogelijkheden en minder geavanceerde functies heeft in vergelijking met Brevo en ActiveCampaign, is het een uitstekende optie voor diegenen die echt pas beginnen met e-mailmarketing en behoefte hebben aan eenvoudige integraties en een makkelijke instap.

 

In de wereld van e-mailmarketing is het kiezen van de juiste tool cruciaal voor het succes van je online coaching business. Elk van deze tools heeft zijn unieke sterke punten en beperkingen, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en doelen. Of je nu net begint of je e-mailstrategie naar een hoger niveau wilt tillen, Brevo, ActiveCampaign en Mailchimp bieden uitstekende mogelijkheden om je e-mailmarketing effectief en efficiënt te beheren.

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram