....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Instagram reels: Do’s & Don’ts

dos-and-donts-instagram-reels

Reels zijn hot! Ze worden door steeds meer fitness professionals & ondernemers toegevoegd aan hun social media marketing strategie en de resultaten liegen er niet om. Met Instagram Reels vergroot jij je bereik snel en gemakkelijk. Stel dat jij aan iemand zou vragen wat zijn of haar aandacht trekt tijdens het scrollen, dan is het antwoord zo goed als altijd ‘een video’. Hoog tijd dus om zelf aan de slag te gaan en Instagram reels op te nemen! Wil je écht scoren met je reels online?

Er zijn echter verschillende Do’s maar ook Don’ts voor het gebruik van Instagram Reels. Lees snel verder om te kijken wat deze zijn, zodat je deze juist wel of juist niet kan toepassen!

 

Do’s van Instagram Reels

Gebruik populaire muziek

Om te beginnen: met populaire muziek bedoel ik niet per se op muziek uit de Top 40. Ik heb het over de muziek die populair is op Instagram Reels of TikTok zelf. Mensen herkennen de muziek en zijn daarom sneller geneigd om verder te kijken! Wees wel voorzichtig: als letterlijk iedereen al deze muziek gebruikt wordt het een overkill.

Het enige wat je dan hoeft te doen is op het nummer te klikken rechtsonder en op de knop ‘’audio gebruiken’’ te klikken. Je kan het ook doen in Instagram Reels zelf, zie afbeelding hieronder.

 

Reels plaatsen op je persoonlijke feed (overzicht)

Wanneer je een Reel hebt gedeeld, kun je deze makkelijk delen in jouw persoonlijke Instagram Feed. Niet iedereen kijkt namelijk altijd eerst naar de Instagram Reels. Daarom kun je hem het beste delen op in jouw Feed, zodat jouw Reels meer views krijgt. Zo krijg je al een veel groter bereik met jouw video. En is de kans groter dat de Reel goed presteert.

Dit kan je instellen juist voordat je jouw reel deelt. De knop ‘ook delen in overzicht’ moet aanstaan als je de reel wilt delen met je volgers.

 

Maak je reels op voorhand en sla ze op als concept

Reels maken kost best even wat tijd. Zeker als je er nog niet zoveel ervaring mee hebt. Het is daarom slim om ze allemaal op een moment te maken, zodat je vooruit kan werken. Neem bijvoorbeeld elke week een uur de tijd, schrijf al je ideeën op en ga aan de slag!

Schrijf je caption (onderstaande tekst) en sla de reel op als concept of plan ze in op de tijdstippen dat jij wilt. Dat is de meest efficiënte manier.

Trek meteen de aandacht

Zorg dat de eerste seconden van jouw reel meteen de aandacht trekken. Die zijn namelijk cruciaal voor de kijker om te bepalen of hij verder swipet of niet. We hebben slechts 3 tot 5 seconden om ons doelpubliek te boeien en hen ertoe aan te zetten de video verder te bekijken. Dit doe je door middel van een aandachttrekkende Hook.

Een Instagram-Hook is een bepaalde zin die wordt gebruikt in content om de aandacht van je doelpubliek te trekken, interesse op te wekken en hen aan te zetten tot engagement. Je wilt je doelpubliek het gevoel geven van “Oh, dit is wel interessant, ik wil meer kijken.” Zorg ervoor dat de eerste seconden van jouw reel meteen de aandacht trekken.

 

Don’ts van Instagram Reels

TikTok watermerk of watermerken van andere logo’s

Instagram heeft onlangs aangegeven dat video’s die rechtstreeks vanuit TikTok (met het watermerk) worden geplaatst op Instagram niet naar voren worden geplaatst in het algoritme. Betekend dit dat je je reel niet op beide platformen kan plaatsen? Nee! Wat je kunt doen is de video van tevoren opslaan of eventueel eerst op TikTok plaatsen en vervolgens het watermerk er afhalen met behulp van deze handige website.

Tekst uit zicht plaatsen of bij de randen

Wat je beter niet kunt doen in je Reels, is de tekst helemaal boven of onder te plaatsen. Net zoals bij TikTok is de kans erg groot dat je het dan niet kunt lezen. Niet alleen de bovenkant en onderkant zijn een ongeschikte plek voor tekst, ook als je in het midden tekst plaats terwijl je jezelf bijvoorbeeld filmt kan het erg rommelig overkomen. Plaats dus je tekst ergens waar het niet overlapt met een onrustige achtergrond.

Je moet onthouden dat je volgers vooral vanuit hun feed kijken, je moet dus ervoor zorgen dat alle tekst elementen binnen dat vierkant vallen. Toch zien we keer op keer dat gebruikers content creëren die gewoon niet presteert omdat de video niet is aangepast aan het Instagram reel formaat.

Maar waar plaats je dan best je tekst? Met de nieuwe reel richtlijnen van Instagram is het nu makkelijker dan ooit om je tekst vakken leesbaar en buiten de no-go zones te houden. Hieronder te zien in onze reels “Safe Zones” gids.

 

Te veel achter elkaar posten

Wat een absolute no go is is te veel achter elkaar posten. Daar zitten je volgers echt niet op te wachten. Goed als je eenmaal de smaak te pakken hebt, maar post niet te veel Reels achter elkaar. De kans is dan groot dat mensen gelijk wegswipen. Zo krijg je dus ook weer een minder groot bereik.

Als het gaat om Instagram Reels, is het kwaliteit boven kwantiteit.

Liever 2x week boeiende Reels delen in plaats van dagelijks Reels delen van lage kwaliteit.

Reels die niks met je business/niche te maken hebben

Ik zie dit regelmatig voorbij komen: personal trainers en coaches die Reels plaatsen, waarvan het niks te maken heeft met hun onderneming of niche, maar puur gaat om het viral gaan. Natuurlijk is het super leuk en gaaf om viral te gaan met je reel. Maar als de reel niks, maar dan ook echt niks te maken heeft met jouw business, wat voor zin heeft het dan? Probeer altijd een link te maken met je bedrijf of niche! Als je dan viral gaat, dan heeft het ook écht nut.

 

Goede tools om Instagram Reels te maken

Goede tools om Instagram Reels in te plannen

 

Dit waren onze favoriete tools & apps! Ze helpen ons enorm tijdens het content creatie proces! Wat is jouw favoriete tool voor het maken van Reels? Laat het ons weten.

 

Wil je meer weten en leren over Instagram Marketing? Dan kan je The Fittest Agency blog artikelen bekijken of een vrijblijvende info call boeken met ons (daarin vertellen we je graag wat meer over The Fittest Agency en wat wij voor jou kunnen betekenen).

 

Het word steeds belangrijker om op te vallen, gezien te worden en potentiële klanten te bereiken. Je wilt vooral jezelf duidelijk onderscheiden van de concurrentie. Maar de concurrentie heeft exact hetzelfde in gedachten. Dus, op welke manier kan je je merk, je diensten en alles wat je doet boven de concurrentie uit laten springen?

Op prijs concurreren? Zeker niet aan te raden…

Er beter en professioneler uitzien? Al een goed begin!

Consistent bezig zijn met je branding en social media? Zeer belangrijk!

Wil je aan de slag maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We staan volledig klaar om jouw bedrijf naar ’the next level’ te brengen!

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram