The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Hoe meer Google reviews krijgen als personal trainer?

Wanneer je als personal trainer online actief bent, is de kans zeer groot dat potentiële klanten jou eerst online gaan opzoeken. Wat komen ze als eerste tegen als ze een algemene zoekterm ingeven zoals ‘Personal trainer (in jouw stad)’… de 3 personal trainers met de meeste reviews en het beste Google Mijn Bedrijf profiel.

Inzicht in de kracht van klantenreviews is essentieel voor alle personal trainers en fitness professionals. Het beheren, verzamelen en lezen van beoordelingen zou dan ook een integraal onderdeel moeten zijn van je customer journey. Ontdek in deze blog waarom reviews van klanten een grote meerwaarde zijn voor jouw onderneming en hoe je zelf meer Google reviews kunt verzamelen.

 

Waarom Google reviews zo belangrijk zijn als personal trainer?

Mond-aan-mond reclame is essentieel voor personal trainer en tegenwoordig gebeurt dit meer en meer online. Online reviews zijn dan ook een vorm van digitale mond-aan-mond reclame. Het feit dat er andere mensen onder eigen naam garant staan voor jouw dienst heeft een enorme meerwaarde voor je onderneming. Meer zelfs, dit is één van de beste manieren om nieuwe leads en klanten te verkrijgen.

Online reviews hebben een directe invloed op de online reputatie van uw bedrijf, en klanten zullen online naar u op zoek gaan voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Google is momenteel het snelst groeiende recensieplatform. Daarom zijn recensies op Google belangrijker dan ooit geworden. Recensies hebben tal van positieve effecten op je lokale SEO-ranking. Tegelijkertijd is het een krachtig instrument om een klant te overtuigen om jouw dienst aan te schaffen. Het is een feit dat klanten tegenwoordig verwachten recensies te zien van de dingen die ze zoeken op Google. Klantenbeoordelingen werken als getuigenissen voor je dienst en bouwen vertrouwen en geloofwaardigheid op.

Simpel, reviews verhogen je aantal leads, klanten en omzet. En dat is meermaals uit studies gebleken. Het blijkt namelijk zo dat 90% van de mensen die online een review leest, aangeeft dat positieve reviews een invloed hebben op hun aankoopbeslissing. Het is vaak net dat tikkeltje extra dat mensen nodig hebben om de knoop door te hakken.

 

Hoe meer reviews verzamelen?

Oké dus, je weet ondertussen dat reviews jouw omzet kunnen verhogen… Maar hoe zorg je er dan voor dat tevreden klanten een positieve review over jouw onderneming of dienst achterlaten? Het antwoord lijkt ook weer heel simpel: gewoon vragen! De meeste klanten vinden het namelijk geen enkel probleem om een review te schrijven wanneer ze oprecht baat hebben gehad aan jouw diensten. Vergeet dit onderdeel niet in je klantproces!

Maar hoe kun je klanten eenvoudig en snel een Google review laten schrijven?

Dankzij een specifieke korte URL (terug te vinden in je Google Mijn Bedrijf -> Home) kan je eenvoudig Google reviews vragen aan je klanten. Hieronder zie je een screenshot van de korte url die je kan delen met je klanten.

Nu weet je hoe je het beste de klant naar jouw Google Mijn Bedrijf kan sturen om een recensie achter te laten. Maar nu het gedeelte waar de meeste personal trainers mee struggelen… Hoe vraag je klanten om een review achter te laten?

Onze voorkeur gaat uit naar een gepersonaliseerde e-mail. Omdat je dit kan betrekken in je geautomatiseerde workflow. Een mooi praktisch voorbeeld hiervan is als trigger instellen, wanneer je een nieuwe klant toevoegt aan het klantensysteem, 30 of 60 dagen later word er automatisch deze mail verstuurd naar deze klant.

We hebben alvast een goed werkende template opgesteld voor jou! Je kan dit verder personaliseren en in jouw huisstijl zetten.

 

TIP: Google reviews zijn alleen maar waardevol wanneer ze eerlijk en onpartijdig zijn. We raden je dus niet aan om klanten iets in ruil te geven een positieve beoordeling.

 

Wat moet je doen met slechte reviews?

Niemand van ons is perfect! Een iets-minder-goede review kan dus zeker eens voorvallen, maar laat dat geen showstopper zijn. Want negatieve reviews kunnen namelijk heel waardevol zijn.

Een slechte review gekregen? Fantastisch nieuws!

Stel… Je ziet 3 positieve reviews en 1 slechte. Welke wekt je nieuwsgierigheid? Welke lees je van begin tot eind? Juist… De aantrekkingskracht van negatieve reviews is veel groter. Dus geen betere plek om een positieve gepaste reactie te plaatsen dan daar. Als je toch die negatieve klantbeoordeling aan het lezen bent, dan lees jij toch ook hoe de bedrijfseigenaar in kwestie daarop gereageerd heeft? Reageer dus altijd op deze reviews en laat zien dat er geluisterd wordt, dat wordt gegarandeerd geapprecieerd.

Wist je dat? personal trainer en fitness professionals die uitsluitend goede reviews hebben minder geloofwaardig overkomen dan waar er af en toe een paar minder goede reviews bij zitten? Er wordt namelijk al snel de reflex gemaakt dat de reviews nep zijn, waardoor potentiële klanten afhaken.

 

KORT SAMENGEVAT: de positieve effecten van online reviews

1. Verhoogt het vertrouwen

In de ogen van zowel Google als je potentiële klanten speelt Google-reviews een belangrijke rol bij het overkomen als een betrouwbaar en vertrouwelijk. Veel potentiële klanten zullen ervoor kiezen om al dan niet diensten van je bedrijf te kopen na het lezen van goede online recensies.

2. Verbeter jouw doorklikratio (CTR)

De meeste van jullie weten dat de websites die bovenaan de zoekmachinepagina’s staan meer klikken op hun links krijgen van potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om je tijd en moeite          te investeren in je SEO strategieën. Gelukkig is er een andere manier, namelijk Google reviews, om de click-through rate te verhogen omdat je hoger opduikt in de Google zoekmachine.

3. Online bezoekers omzetten in leads

Google-reviews heeft een krachtige impact op het conversieproces. Vanuit je Google Mijn Bedrijf kan de bezoeker verder kennis maken met je zaak en klikken op allerlei actie knoppen zoals je website, je telefoonnummer, je e-mailadres of de route naar je zaak. Zodra de potentiële lead op een van de knoppen klikt, ben je stap dichter bij het einddoel.

4. Professionele online uitstraling

Als je veel beoordelingen van klanten op je Google-bedrijfspagina krijgt, verbeter dit je SEO en bouw je ook aan een betere merkuitstraling in Google. Potentiële klanten zullen je zien als een veel betrouwbaarder bedrijf dan bedrijven zonder beoordelingen of met een slechte gemiddelde beoordeling.

5. Verbeter je lokale online zichtbaarheid

Google reviews spelen een belangrijke rol in de SEO van elk bedrijf, zeker voor een goede lokale ranking. Wat essentieel is voor elke personal trainer of fitness professional. Google Bedrijfspagina’s zijn verbonden met Google Maps, dus de beoordelingen die je ontvangt zullen direct zichtbaar zijn voor iemand die je adres ingeeft via Google Maps. Het toont ook hun gemiddelde ster rating, en degenen met de hogere ratings worden begunstigd door de Map Pack, zodat ze meestal worden weergegeven als het bovenste resultaat (eerste 3-5 resultaten). Met als gevolg dat Google je website erkend als betrouwbaar.

 

Wil je meer weten over Google Mijn Bedrijf?

Bekijk dan zeker eens onze Webinar: De kracht van Google Mijn Bedrijf!

Ontvang de link voor het bekijken van deze webinar door hier of op de visual te klikken.

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram