....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Weet jij wat jouw Retentie Cijfer is?

Weet jij wat jouw Retentie Cijfer is- personal trainer

Blog geschreven door Personal Training Blueprint (partner van ons).

Heb jij een overzicht van jouw retentie cijfer?

Nee? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb een speciale bonus in deze blog gestoken.

 

Maar vooraleer we daar naartoe gaan, wil ik het hebben over een paar redenen waarom jouw retentie cijfer zo belangrijk is.

Het is logisch dat hoe langer je klanten bij je trainen, hoe GROTER de transformatie zal zijn die ze zullen bereiken en hoe beter ze dit in hun levensstijl hebben kunnen integreren.

Maar er zijn nog andere interessante factoren:

  • Het kost 3 tot 25 keer meer om een nieuwe klant te krijgen dan om er een te houden…
  • Een eenvoudige 5% boost in je retentiepercentage betekent een winststijging van 25% of meer omdat terugkerende klanten eerder geneigd zijn meer van jouw diensten te kopen.
  • Tevreden lange-termijn klanten zijn een van de beste bronnen van nieuwe (low-cost) leads, via referrals en testimonials.

Toch niet onbelangrijk allemaal!

Nu wat is een goede retentie percentage?

Ik streef graag naar een minimum van 95% retentie. Natuurlijk hangt dit af van je verdienmodel, maar voor de meesten van jullie die deze post lezen, is dit een goed getal om naar te streven. Studies in de fitnessindustrie tonen echter aan dat dit cijfer VEEL lager ligt, eerder richting 60%. Nu je weet hoe belangrijk een goed retentie cijfer is, is het belangrijk om dit ook bij te houden en te berekenen.

Zoals beloofd, hier is de link naar de calculator:

 

Klik HIER voor jouw gratis klanten retentie calculator <<

 

Het kennen van je cijfers zal je helpen betere beslissingen te nemen in je zaak. Als je retentie cijfer niet goed is, is het tijd om je klant retentie systemen te herzien. Daarom is een van de gebieden waar wij ons met onze coaches op richten, hen helpen om deze retentiesystemen in te stellen.

Want als je het goed doet, zal dit enorm veel rust geven in je zaak.

Wij helpen onze coaches om systemen te creëren die hun klanten LANGER houden, zodat ze niet voortdurend moeten wakker liggen van nieuwe sales en ze een duidelijk plan hebben om hun klanten op te volgen. Het is ook een van de redenen dat wij onze coaches in het begin van hun traject voornamelijk begeleiden in het verbeteren van hun klanten beleving. Tevreden klanten zorgen voor een hoger retentie ratio.

Als je meer wil weten over ons coaching programma, klik dan op de link hieronder

 

Klik hier om meer te leren over mijn coaching programma <<

 

Ik hoop dat je de calculator nuttig vindt!

 

Wil je graag meer weten over klantenbinding? Download dan ons gratis e-book, de gouden gids voor klantenbinding, via deze link en ontdek uitgebreid hoe je stap per stap je klanten kan binden aan je onderneming!👊🏼

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram