The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

10 Lead magnet ideeën voor personal trainers en fitness professionals

In dit artikel leggen we je uit wat een lead magnet is, waarom dit op je to-do lijst moet komen te staan en geven we je 10 duidelijke voorbeelden van werkende lead magnet ideeën voor personal trainers & fitness professionals.

Maak jij al gebruik van fitness lead magnets om nieuwe fitness leads te werven voor je sportschool of studio? Als personal trainer, club manager of sportschoolhouder ben je verantwoordelijk voor het managen én het succes van je onderneming in de fitnessbranche. Hier komt fitnessmarketing om de hoek kijken.

Online fitness marketing en lead generatie is een vak an sich; het neemt veel tijd in beslag. Wij begrijpen dat je je voornamelijk wil richten op de dagdagelijkse bedrijfsactiviteiten met als belangrijkste taak het trainen en coachen van klanten.

In dit blogartikel deel ik 10 eenvoudige ideeën hoe je met lead magneten meer fitness leads kan genereren voor je sportschool, personal training studio of fitnessstudio.

Wat is een lead magnet?

Het woord lead magnet zegt het al. Het is een magneet om leads aan te trekken. Een prikkel of een stimulans die fitness professionals bieden in ruil voor een e-mailadres of andere relevante contactinformatie. Dit is ook een eerste indicatie dat een potentiële klant interesse heeft in jouw diensten.

Je kan deze contactinformatie gebruiken om een relatie met die persoon op te bouwen – door hen inzicht te geven in je methodes als personal trainer en hen steeds meer waarde te blijven geven, zodat ze jou gaan beschouwen als de persoon in hun leven voor fitness, personal training en advies.

Lead magneten bestaan in vele verschillende vormen. Het kan een whitepaper zijn, een e-book, een evenement, een cursus, etc. In deze blog bespreken wij 10 effectieve lead magnet ideeën specifiek voor personal trainers en fitness professionals.

Waarom heb je een lead magnet nodig?

Door gebruik te maken van een lead magnet pas je het principe ‘wederkerigheid’ van Cialdini toe. Door iets aan de klant ‘weg te geven’ creëer je wederkerigheid. Wanneer jij namelijk iets aan een ander weggeeft, dan is de kans groot dat hij of zijn iets aan jou teruggeeft. Als ik jou bijvoorbeeld uitnodig om te komen eten bij mij thuis zal jij je snel verplicht voelen om mij ook een keer uit te nodigen voor een etentje bij jou thuis.

Niet alleen creëer je wederkerigheid maar ook ‘sympathie’ en zorg je voor ‘commitment en consistentie’. Je maakt de bezoeker (potentiële klant) stapsgewijs enthousiast over je dienst door de informatie te geven die ze zoeken. Hoe vaker je bezoeker ‘ja’ zegt in zijn klantreis. Hoe moeilijker het zal zijn aan het einde ‘nee’ te zeggen. Daarnaast wanneer je als bedrijf iets kunt aanbieden wat waarde toevoegt aan jouw doelgroep, dan ben je in staat om sneller een vertrouwensband op te bouwen.

Het uiteindelijke doel van een Lead magnet is om de kwalitatieve leads om te zetten naar verkoopgesprekken, intakes en langdurige klantrelaties.

 

Wij helpen je graag op weg naar meer leads door 10 converterende lead magnet ideeën met jou te delen. 

 

Spieropbouw Lead Magnet Ideeën

1. Gratis workouts 

Gratis workouts als lead magneet werkt nog altijd omdat mensen steeds op zoek zijn naar nieuwe workout ideeën. Een goed voorbeeld hiervan is een 30-daagse core-programma waarin je elke week 3 core-workouts stuurt naar je leads zodat ze die thuis kunnen uitvoeren zonder extra apparatuur. Het mooie hiervan is dat deze leads hun familie erbij kunnen betrekken en jou kunnen taggen in hun social media posts erover – wat betekent dat je meer mensen bereikt die je kunt helpen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een gratis workout ebook. Namelijk meer dan 15 verschillende oefeningen die je thuis kunt beoefenen.

2. Eiwitrijk Ontbijt Ebook

Dit is het soort lead magnet dat je eenmaal hebt gemaakt en vervolgens voor jaren gratis kunt weggeven. Je kunt het voorzien van je logo + contactgegevens en je kan het beschikbaar stellen om te downloaden vanaf je website of social media-accounts. Deze mensen worden naar een speciaal daarvoor aangemaakte landingspagina doorgestuurd waarop ze het Ebook kunnen downloaden na het invullen van hun gegevens.

3. Beginners Handleiding EBook

Net als gratis trainingen, zal een beginnersgids je publiek opbouwen en je waarschijnlijk niet meteen klanten opleveren. Toch is het een geweldige manier om je bekwaamheid te tonen en meer credibiliteit te krijgen.

 

De doelstellingen van dergelijk Ebook moet zijn om mensen te informeren, te inspireren en aan te zetten tot actie! Dus niet zo zeer salesgericht denken bij het opstellen van deze lead magnet.

Het mooie aan dit soort leadmagneten is dat ze potentiële klanten aantrekken nog voor ze eraan denken om jou in te huren voor bepaalde doelstellingen.

Dus als ze uiteindelijk besluiten dat ze baat kunnen hebben bij een trainer, ben jij de voor de hand liggende keuze. En als ze nooit besluiten een trainer in te huren, zullen ze jou wel vermelden aan mensen die dat wel doen.

 

 

 

 

Leadmagneet ideeën voor gewichtsverlies

4. Dieet Cheat Sheet 

Dit is het soort checklist, of zelfs infographic die je regelmatig zou kunnen publiceren op je sociale media omdat het zich leent om gedeeld te worden. Het maken van inhoud met waarde zorgt ervoor dat het vaker gedeeld word. Dit is een briljante manier om je organisch bereik als persoonlijke trainer of fitness professional te verbeteren.

Volgens onze ervaringen zijn onderstaande tools de beste voor het maken van professionele Ebooks en infographics.

 

5. Caloriecalculator

Personal trainers die een caloriecalculator gebruiken als hun lead magneet, zoals Simon Mitchell van ironparadisefitness.com melden dat het beter presteert dan hun andere lead magneten en dit met een aanzienlijke marge. Hieronder zie je een voorbeeld van een uitgewerkte caloriecalculator.

 

Pijnbestrijding Lead Magnet Ideeën

6. Rek Routines

Dit is een heel eenvoudig weggevertje dat zou kunnen werken als een enkel afdrukbaar blad. Het zou iets kunnen zijn dat ze thuis elke ochtend kunnen uitvoeren om hun dag op de juiste manier te beginnen. Het kan vrij algemeen zijn maar het kan ook schema’s bevatten van hoe ze hun lichaam moeten positioneren en waar ze de rek het meest moeten voelen in hun lichaam. Zorg ervoor dat je jouw huisstijl en branding gebruikt tijdens de opmaak van dit blad. Vergeet zeker niet om je logo en contactgegevens er in het klein bij te vermelden.

 

7. Eenvoudige oefeningen om lage rugpijn tegen te gaan

Ongeveer 80% van de volwassenen heeft weleens last van rugpijn. Het is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan. Rugklachten zijn erg vervelend en veel mensen hebben er dagelijks last van. Dit is dus een goede opportuniteit om als personal trainer of fitness professional waarde toe te voegen voor de potentiële klant met bijvoorbeeld 10 oefeningen voor de lage rug.

Dit kun je gieten in een infographic of Ebook met jouw branding.

Volgens onze ervaringen zijn onderstaande tools de beste voor het maken van professionele Ebooks en infographics.

Extra tip: voeg op de laatste pagina van de lead magnet toe wat de meerwaarde van gerichte oefeningen en personal coaching is op de dagelijkse rugklachten. Dit kun je extra bekrachtigen door het toevoegen van reviews van klanten die eerst ook ernstige rugklachten hadden en waarbij het na personal coaching enorm is verbeterd.

 

Business naar Business Leadmagneet ideeën

8. Samenwerking met andere lokale bedrijven

Dit is leuke lead magnet waarbij je echte connecties maakt met andere lokale bedrijven. Het werkt of je nu een online of een personal training bedrijf of fitnesscentra hebt. Het is de bedoeling dat je een Ebook opstelt die meerwaarde bied voor de potentiële klant van alle partijen. Meestal word er een lead magnet ontworpen dat specifiek is voor wat verschillende zaken verkopen. Bijvoorbeeld “hoe rood vlees te gebruiken om de spieropbouw te versnellen: een gids voor bodybuilders” zou ideaal zijn voor jouw plaatselijke slager. Hij zou meer dan blij zijn om dat te promoten voor jou omdat het ook zijn producten promoot.

Belangrijk is dat je doelgroep de zelfde behoeften heeft. Anders is er weinig toegevoegde waarde om de krachten te bundelen. Wees dus zeer kieskeurig in de keuze van je partners.

 

9. Gids voor gezond uit eten in [jouw stad]:

Ook dit is een leuk voorbeeld hoe je als lokale ondernemers de krachten kunt bundelen. Onderzoek de leuke restaurant & hotspots die gezonde maaltijden aanbieden in jouw stad. Dit kun je best in de vorm van een artikel schrijven en vervolgens plaatsen op jouw website en met links verwijzen naar de verschillende restaurants.

Dit artikel gaat er voor zorgen dat je hoger verschijnt in de lokale Google zoekopdrachten (SEO). Daarnaast voeg je waarde toe aan mensen die bezig zijn met hun gezondheid, dit zijn ook de mensen die nood kunnen hebben aan jouw diensten.

 

10. Win-winacties

Met een win-winactie wint zowel de klant als je bedrijf. Bij een win-winactie moet je vooral denken aan like, deel & win acties op sociale media. Zulke fitness lead magnet is uitermate geschikt voor het lanceren van nieuwe groepslessen, concepten en specifiek gerichte work-outs. Hieronder zie je een voorbeeld van dergelijke win-winactie.

‘Wil jij onze nieuwe BOOTCAMP-lessen GRATIS uitproberen waarin je fysiek zal worden uitgedaagd door verschillende krachtoefeningen in circuitvorm ? Het enige wat wij van je vragen, is om een testimonial te schrijven/filmen die wij mogen gebruiken in onze communicatie.

OF

‘Wil jij onze nieuwe BOOTCAMP-lessen GRATIS uitproberen waarin je fysiek zal worden uitgedaagd door verschillende krachtoefeningen in circuitvorm ? We geven 5 gratis lessen weg, het enigste wat je hoeft te doen om kans te maken is: ons volgen op Instagram, like & deel deze post in je verhaal en tot slot tag 3 vrienden die dit ook graag zouden willen winnen.

 

Voor meer ideeën over waarom en hoe je jouw lead generation strategie kunt verbeteren, betrokkenheid kunt stimuleren, jouw sport & fitness bedrijf toekomstbestendig kunt maken en hoe je jouw omzet kunt verhogen, kan je The Fittest Agency blog artikelen bekijken of een vrijblijvende info call boeken (daarin vertellen we je graag wat meer over The Fittest Agency en wat wij voor jou kunnen betekenen).

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram