....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

4 klanten follow up tips om je klanten gemotiveerd te houden

Als fitness professional is het belangrijk om in contact te blijven met je klanten en hen te ondersteunen en te motiveren om hun doelen te bereiken. Hier zijn een paar belangrijke strategieën die je kan gebruiken om jouw klanten op te volgen:

Blog geschreven door Personal Training Blueprint (partner van ons).

 

Als personal trainer, sportschoolhouder of fitness professional is het belangrijk om in contact te blijven met je klanten en hen te ondersteunen en te motiveren om hun doelen te bereiken.

Hier zijn een paar belangrijke strategieën die je kan gebruiken om jouw klanten op te volgen:

 

1. Het plannen van regelmatige check-ins met je klanten

Het plannen van regelmatige check-ins met je klanten is een belangrijk onderdeel van de follow-up. Dit kan persoonlijk, telefonisch of via e-mail.
Wanneer je regelmatige check-ins plant, moet je ernaar streven dit te doen op intervallen die zinvol zijn voor de specifieke doelen en behoeften van jouw klant. Bijvoorbeeld, als ze werken aan een kortetermijndoel, kan je wekelijks een check-in plannen. Als ze werken aan een doel voor de langere termijn, kan je dit misschien eens per maand inplannen.

Tijdens deze gesprekken kan je de vooruitgang van je klant bespreken, eventuele uitdagingen waarmee hij/zij wordt geconfronteerd en eventuele aanpassingen die in het fitnessplan moeten worden aangebracht. Je kan ook steun en motivatie bieden om hen te helpen on track te blijven.

Wil je dit niet altijd LIVE doen dan kan je een screen recording software zoals Loom gebruiken om een feedback video te maken en door te sturen naar jouw klanten.

Door regelmatige check-ins kan je in contact blijven met jouw klanten, hun vooruitgang bijhouden en eventueel hun fitnessplan aanpassen.

 

2. Je klanten aanmoedigen om hun progressie bij te houden

Je klanten aanmoedigen om hun progressie bij te houden is een geweldige manier om hen te helpen gemotiveerd te blijven en on track te blijven met hun fitnessdoelen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

 •  Gebruik een fitness-app: Met veel fitness-apps kunnen gebruikers hun trainingen bijhouden, doelen stellen en hun vooruitgang volgen. Moedig je klanten aan om een fitness-app te gebruiken om hun vooruitgang te volgen en indien mogelijk personaliseer je de app naar jouw eigen branding.
  Onze favorieten:
  Trainerize
  * Personal Health Solution

 

 • Houd een voedseldagboek bij: Moedig je klanten aan om een voedingsdagboek bij te houden. Dit kan hen helpen gebieden te identificeren waar ze mogelijk tekortschieten en aanpassingen aan hun dieet te maken om hun doelen te bereiken.
  Heb je klanten met specifieke doelen om af te slanken, dan kan je een app zoals Myfitnesspal gebruiken.

 

 • Gebruik een progressie tracking software: Het bijhouden van de vooruitgang kan een krachtige motivator zijn voor jouw klanten. Zo kunnen ze de vooruitgang zien die ze boeken en gemotiveerd blijven om aan hun doelen te werken. Het kan ook waardevolle informatie opleveren die je kan gebruiken om hun fitnessplan aan te passen. Denk hierbij niet enkel aan training en voeding, maar ook aan hun motivatie, stress en slaap.Door het gebruik van een software, bewaar je ook als team een heel duidelijk overzicht van de progressie van je klanten.Wij hebben hier ons eigen Follow Up Systeem voor gebouwd en jij kan dit nu ook implementeren! Meer info vind je terug op onze website.

 

3. Ondersteuning en motivatie bieden aan jouw klanten

Ondersteuning en motivatie bieden aan jouw klanten is een belangrijk onderdeel van de follow-up en het helpen bereiken van hun fitnessdoelen. Hier zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen:

 • Wees beschikbaar: Zorg ervoor dat je klanten weten dat ze je kunnen bereiken als ze vragen of zorgen hebben. Dit kan via de telefoon, e-mail of persoonlijke ontmoetingen.

 

 • Motiveer hen: Moedig je klanten aan om door te gaan, zelfs als ze zich ontmoedigd voelen. Een eenvoudige boodschap van steun of aanmoediging kan enorm helpen om hen gemotiveerd te houden.
 • Vier hun successen (WINS): Wanneer je klanten een doel bereiken of vooruitgang boeken, zorg er dan voor dat je het met hen viert. Dit kan hen helpen trots te zijn op hun prestaties en gemotiveerd te blijven werken aan hun doelen.

 

 • Bied begeleiding: Als je klanten moeite hebben om on track te blijven of vooruitgang te boeken, biedt dan begeleiding en ondersteuning om ze weer op het goede spoor te krijgen. Dit kan inhouden dat ze een extra coaching call krijgen of een nieuwe schema om terug gemotiveerd te raken.In het algemeen komt het erop aan er voor je klanten te zijn en hen te steunen en aan te moedigen wanneer ze dat nodig hebben. Op die manier houdt je hen gemotiveerd en on track om hun fitnessdoelen te bereiken.

 

 

4.  Je klanten voorzien van de middelen en hulpmiddelen die zij nodig hebben om te slagen

Je klanten voorzien van de middelen en hulpmiddelen die zij nodig hebben om te slagen is een belangrijk onderdeel van de follow-up van hen en hen helpen hun fitnessdoelen te bereiken.

Biedt toegang tot een online community: Overweeg om een online community te creëren waar jouw klanten in contact kunnen komen met anderen die aan soortgelijke doelen werken. Dit kan een gevoel van community en support geven dat zeer nuttig kan zijn om hen gemotiveerd te houden.

 

 

Klanten Follow Up Systeem

Wil je graag een systeem implementeren om een duidelijk overzicht te bewaren van de progressie van jouw klanten?

Dan is ons Klanten Follow Up Systeem iets voor jou!

Tijdens dit traject gaan we samen aan de slag om de follow up van jouw klanten te optimaliseren.

Via een software die we samen instellen leren we je hoe je alles van je klanten kan bijhouden op 1 platform. (zowel voor de individuele coach als voor teams)

Alles is aanpasbaar aan de noden van jouw coaching. Via een handige messenger functie kan je ook communiceren met je coaches onderling binnenin de klant zijn file.

 Inbegrepen in het traject:

 • 3 Coaching calls
 • Opbouw “follow up blueprint”
 • Opbouw gepersonaliseerd platform
 • Integratie met andere software
 • Implementeren van automatisaties

 

MEER INFO

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram