....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

5 gratis tools om Instagram reels te maken als een pro

5 gratis tools om Instagram reels te maken als een pro

Reels zijn hot! Ze worden door steeds meer fitness professionals & ondernemers toegevoegd aan hun social media marketing strategie, en de resultaten liegen er niet om. Met Instagram Reels vergroot jij je bereik snel en gemakkelijk. Stel dat jij aan iemand zou vragen wat zijn of haar aandacht trekt tijdens het scrollen, dan is het antwoord zo goed als altijd ‘een video’. Hoog tijd dus om zelf aan de slag te gaan en Instagram reels op te nemen! Wil jij Instagram reels maken als een pro? Dan kunnen gratis bewerking-apps jouw video’s net dat tikkeltje extra geven. Wij zetten de 5 handigste gratis apps op een rij zodat jij jouw video’s naar een hoger niveau kunt tillen.

 

1. Canva 

Canva biedt hele leuke opties aan voor je Instagram reels video’s. Je kunt de video eenvoudig houden door enkel gebruik te maken van tekst en foto’s, maar je kunt ook video’s toevoegen. Het grote voordeel dat Canva biedt is de gebruiksvriendelijkheid. Je gaat naar Canva en zoekt naar het formaat voor Instagram Reels video’s. Dan kun je meteen starten met het juiste formaat video. Daarnaast biedt Canva tal van templates waarmee je kan starten.

Heb je geen inspiratie voor je Instagram Reels?

 

TIP: Neem een instructievideo op hoe je een bepaalde fitness oefening juist uitvoert. De meeste mensen voeren bekende fitness oefeningen helemaal verkeerd uit. Door de oefening helemaal fout te doen (en aan te geven) en daarna de juiste manier te tonen ga je de mensen informeren = meerwaarde creëren. Met Canva kan je de reels aantrekkelijker maken door geanimeerde elementen toe te voegen. Hieronder zie je enkele voorbeelden die wij hebben gemaakt voor een klant.

 

2. Capcut

CapCut, ontwikkeld door Bytedance, het bedrijf achter TikTok. Is een van de beste gratis apps voor het bewerken van korte video’s. Dit een geweldige optie voor het maken en bewerken van Instagram reel video’s. Er zijn verschillende functies beschikbaar voor het maken van een video: overgangseffecten, achtergrondverwijdering en audio-import zijn enkele van de functies die beschikbaar zijn in de gratis applicatie. Een zeer opvallend kenmerk van CapCut is het maken van automatische ondertitels voor elke video. De app identificeert het geluid en maakt een gesynchroniseerde ondertitel met de tekstbewerkingsoptie om fouten te corrigeren. Dit bespaart je veel tijd en moeite!

 

3. Inshot

InShot is een video bewerkings app die jou gemakkelijk je reels laat editten. Denk hierbij aan het toevoegen van een voice-over, overgangen, een foto, tekst of zelfs video in beeld. Door het bewerken van je Instagram reel met InShot komt je reel er professioneel uit te zien! Elk stuk tekst of element dat je toevoegt kan je ook een animatie geven. Ook kan je zelf kiezen wanneer iets verschijnt en verdwijnt. Deze video bewerkingstool kan letterlijk alles en is helemaal gratis te downloaden. Een echte aanrader dus!

 

 

4. Lumer5

Ben jij niet zo’n handige harry als het op video’s bewerken aankomt? Dan is Lumen5 jouw reddende engel. Dit videoplatform maakt gewoon de video voor jou! Het enige wat jij nog hoeft te doen is een url invullen (bijvoorbeeld als je een video wilt maken van een blogbericht) of social media bericht (foto’s of video’s). Daarna kies je tussen de designs en Lumen5 maakt de video voor jou op basis van artificiële intelligentie. Eenmaal je video gemaakt is, krijg je nog de kans om zaken aan te passen. Een filmpje maken was nog nooit zo makkelijk!

De tool is helemaal gratis, maar gebruik je best op desktop. De gelijknamige app biedt veel minder opties. De dekstop versie vind je hier.

 

5. Splice

Al weken staat Splice bij de meest populaire apps in de app store en maar goed ook. Het is een handige app die veel mogelijkheden biedt. Je kan ervoor kiezen om te betalen, waardoor je nog meer opties krijgt. Maar met de gratis versie kom je al een heel eind. Zo kan je zowel foto’s als video’s uploaden vanuit je filmrol en daarna krijg je allerlei opties. Knippen, bijsnijden, teksten toevoegen, … Het allerleukste aan splice? De overgangen! Wil je van één clip naar een andere gaan? Dan kan je kiezen tussen tientallen leuke overgangen om je video naar een hoger niveau te tillen!

Splice vind je hier in de app store en hier in de play store.

 

Dit waren onze favoriete tools & apps! Ze helpen ons enorm tijdens het content creatie proces! Wat is jouw favoriete tool voor het maken van Reels? Laat het ons weten.

 

Wil je meer weten en leren over Instagram Marketing? Dan kan je The Fittest Agency blog artikelen bekijken of een vrijblijvende info call boeken met ons (daarin vertellen we je graag wat meer over The Fittest Agency en wat wij voor jou kunnen betekenen).

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram