The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

5 tools om je social media content in te plannen

5 tools om je social media content in te plannen

Het automatiseren van zoveel mogelijk processen kan jouw sport-en fitness onderneming heel wat tijd besparen. Het inplannen van je social media berichten is dan ook een belangrijk onderdeel van je contentplanning.

Daarnaast weet ondertussen bijna elke personal trainer, (online) coach en fitness professional dat het belangrijk is om consistent content te delen op jouw sociale media kanalen. Maar we horen vaak volgende ‘excuses’ om het niet te doen: ik heb niet de tijd om tijdens de online piekmomenten te posten want dan ben ik aan het werk met klanten, ik weet het belang van consistent posten maar zelf ben ik hier geen held in, ik post liever content wanneer ik zelf tijd heb, …

Laat de excuses achterwegen en begin vandaag nog met jouw marketing professioneler aan te pakken!

Ontdek in deze blog 5 tools die jou enorm kunnen helpen om professioneler om te gaan met je content. Je kan met deze tools je content makkelijk weken op voorhand inplannen.

 

Wat bedoelen wij met content inplannen?

Content inplannen is simpel gezegd al jouw posts, reels en verhalen op voorhand maken en inplannen op de dagen en uurstippen dat je zelf wilt. Wanneer je de content (visuals & captions & teksten) hebt uitgewerkt, plan je deze in door middel van onderstaande tools.

Waarom wij je aanraden om content te plannen?

Wil je een bericht posten maandag om 7 uur in de ochtend, maar op dat moment wil je bezig zijn met jouw early morning habits? Of heb je een belangrijke intake gepland om half acht en ben je dan liever niet met je telefoon bezig? Of ben je op vakantie?

Niet getreurd, er zijn verschillende tools waarmee je al je sociale media content op voorhand mee kan inplannen. Als je gebruik maakt van onderstaande tools dan ga je zien dat je veel consistenter kunt posten. Wat vervolgers meer volgers, meer leads, meer klanten oplevert. Daarnaast heeft het nog tal van voordelen: tijdbesparend, je bent consistent, je kunt vooruit werken, hashtag lijsten opslaan en categoriseren en nog zoveel meer voordelen….

Oke, je wilt je content inplannen met een tool. Nu verschijnt meestal het volgende vraagstuk, welke tool moet ik gebruiken? Ken je het gevoel en raak je soms overweldigd door alle sociale media tools? Wij begrijpen jou voor de volle 100%, dit is ook de reden dat wij de 5 beste tools voor jou hebben uitgezocht!

Wij zetten de 5 handigste planning tools op een rij zodat jij jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau kunt tillen.

 

1. Preppr

Wanneer je een tool zoekt specifiek voor Instagram die je bij alle aspecten zal helpen, dan is Preppr wat je zoekt. Zo is het mogelijk om een preview van jouw feed te zien wanneer je jouw posts voor een langere periode vooruit hebt gepland. Dit zorgt ervoor dat je de feed zo kan structureren dat alle foto’s naadloos op elkaar aansluiten. Wanneer dit niet het geval is, kan je de volgorde dus ook gemakkelijk aanpassen. Daarnaast kan je bij het uploaden van de foto de caption schrijven, mensen taggen, een ‘first comment’ plaatsen, de ‘link in bio’ en locatie invullen. Het plannen van carrousel posts is ook beschikbaar via deze tool.

 

Verder is het met Preppr mogelijk om hashtags die je vaker gebruikt op te slaan, zodat je deze niet iedere keer opnieuw bij een bepaalde post hoeft in te vullen. Ook biedt Preppr de helpende hand bij het kiezen van de juiste tijd om de post live te zetten. Preppr geeft je namelijk de drie beste tijden voor het plaatsen van jouw post. Uiteraard is het ook mogelijk om de specifieke tijd zelf in te vullen.

 

2. Canva Pro

De Canva Pro contentplanner helpt je om controle te krijgen over je sociale kanalen. Met Canva Pro kan je verbluffende berichten voor sociale media ontwerpen en ze vervolgens inplannen over je platforms, zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zonder ze te hoeven downloaden. De contentplanner houd ook de impressies, kliks, likes en reacties bij van je posts met de sociale media prestatieanalyses in Contentplanner. Hoe kan je dit zien? Klik op een gepubliceerd bericht in je planner, klik op inzichten en zie hoe je berichten het doen.

Als je jouw posts al ontwerpt in Canva dan raden we je zeker de contentplanner van Canva Pro aan. Dit gaat je enorm veel tijd & moeite besparen.

 

3. Later

Deze tool raden we aan elke fitness professional aan die actief is op meerdere sociale media kanalen. Zo kun je jouw content inplannen op Later voor de volgende platformen: Instagram posts, reels en verhalen, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn & TikTok. De grote sterkte van Later is dat je ook Instagram verhalen en reels kan inplannen, dit is bij de meeste tools niet het geval.

Beste apps om content in te plannen, Later

Nog enkele leuke features van deze tool zijn: je kan een persoonlijke en converterende ‘link in bio’ maken, Later beschikt over een rapportage tool waardoor je de statistieken van je posts kan terugvinden en je kan werknemers toevoegen in een team zodat je makkelijk kan samenwerken voor optimale content creatie.

 

4. Agorapulse

Met Agorapulse kun je net zoals de andere bovenstaande tools je sociale media posts beheren, inplannen en publiceren. Het platform integreert net zoals de vorige tools met heel wat platformen: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn en Google+. Als jij als fitness professional gebruik maakt van meerdere platformen dan is deze tool zeker een aanrader. Volgens ons is het ook een grote meerwaarde dat deze tool zeer gebruiksvriendelijk is, je bent er zo mee weg!

agorapuls content inplannen social inbox

Agorapulse biedt je ook een uniek Social Inbox-systeem voor al jouw sociale media kanalen. Zo beheer je eenvoudig al je inkomende sociale media berichten, opmerkingen en beoordelingen op één centrale plaats, zonder dat je hiervoor hoeft in te loggen op elk platform afzonderlijk.

 

5. Planable

We sluiten af met de bekende tool, Planable. Net zoals bij de twee voorgaande tools kan je via deze tool je posts via veel verschillende platformen inplannen, namelijk: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Google My Business, YouTube en TikTok. Voor fitness professionals die meerdere accounts beheren van meerdere zaken, is dit echt een gamechanger. Al je content moet inplannen voor meerder zaken is het vaak moeilijk om het overzicht te bewaren. Wat wordt via welk kanaal wanneer gepost? Met Planable wordt het een stuk makkelijker om alle accounts efficiënt te beheren vanuit één centrale plaats. Zo heb je per zaak/vestiging één ‘workspace’. Binnen deze ene workspace kan je alle social media pagina’s verzamelen van deze ene zaak/vestiging. Bijvoorbeeld; de Goolge My Business van die vestiging, Facebook & Instagram account en het LinkedIn account.

planable content plannings tool

Door de basic vormgeving van Planable, geen overbodige tralalaatjes en fancy designs in de user interface, ziet alles er heel duidelijk en gebruiksvriendelijk uit. Bij Planable geldt: Less is more. De tool blinkt uit in zijn eenvoud. Dat maakt het een heel toegankelijke tool.

 

Dit waren onze favoriete tools! Ze gaan jou enorm veel tijd besparen tijdens het content creatie proces!

Voor elke tool is er ook een handige mobiele applicatie (app)!

 

Welke tool moet je kiezen? 

Ga bij jezelf na welke accounts je in wil zetten, hoe vaak je wil posten en welke features je belangrijk vindt. Dan kun je een gedegen keuze maken op basis van prijs versus mogelijkheden. Indien je nog twijfelt tussen bepaalde tools, aarzel dan niet om ons advies te vragen.

 

Wat is jouw favoriete tool voor het inplannen van content? Laat het ons weten.

 

Wil je meer weten en leren over Online Marketing? Klaar om je sport of fitness zaak naar The next level te brengen?

Dan kan je The Fittest Agency blog artikelen bekijken of een vrijblijvende info call boeken met ons (daarin vertellen we je graag wat meer over The Fittest Agency en welke meerwaarde wij voor jou kunnen betekenen).

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram