....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Betere resultaten met eigen beeldmateriaal

Wat is nu beterstockfoto’s of eigen foto’s gebruiken online?

Dit is een vraag wat wij vaak krijgen van klanten en geïnteresseerden. Graag vertellen we in deze blog waarom jullie beter eigen beeldmateriaal gebruiken in advertenties, online posts en ander reclame materiaal.

 

Waarom is eigen beeldmateriaal gebruiken zo belangrijk?

Wil je nieuwe leden werven voor je personal coaching zaak, fitness of sportschool? Het gebruik van eigen beeldmateriaal in je online advertenties kan hierbij helpen. We vertellen je graag waarom!

 

1. Het resultaat van je advertenties verbetert enorm!

Bij het gebruik van eigen beeldmateriaal: foto’s & video’s (in plaats van stock foto’s) zien we een stijging van 53% in het doorklikpercentage van de advertenties. Hoe meer klikken, hoe groter de kans is dat er iemand bij zit die zijn gegevens achterlaat. Dit betekent dus: méér kwalitatieve leads!

Daarnaast worden stock foto’s gezien als onpersoonlijk. Ze zijn merkloos en worden gebruikt om een breed publiek aan te spreken. Eigen beeldmateriaal is daarentegen wél persoonlijk! Dit kan helpen bij het werven van nieuwe leden, maar ook bij het behoud van huidige leden. Dit wekt ook meer vertrouwen op bij potentiële klanten.

 

2. Eigen beeldmateriaal zorgt voor herkenning

Voor iemand die onbekend is met je fitness, sportschool of bedrijf is het éxtra belangrijk dat de juiste verwachtingen worden gecreëerd. Vanaf het eerste moment.

Wanneer de ruimte, materialen, medewerkers en leden van jouw bedrijf terug komen in het beeldmateriaal krijgt men een betere indruk van jouw sportschool. Dit komt professioneler over, zo wordt de sfeer beter weergegeven en dit onderscheid je van andere personal trainers, fitness zaken of bedrijven.

Een stockfoto gebruiken in je online advertenties van een té perfect koppel dat zelfverzekerd in de camera kijkt en fitness oefeningen uitvoert zonder 1 druppel zweet in een lege gym? Het kan best, maar echt betrouwbaar kom je dan als bedrijf niet over.

Stel je in de plaats van de klant: je bezoekt voor de eerste keer een personal training studio. Je doet wat research, bekijkt de website en wat sociale media-pagina’s. Na het bezoek van dit bedrijf realiseer je je dat de werkelijkheid niet overeenkomt met het beeld dat je van dit bedrijf online kreeg. Hoe komt dat op jou over?

Gebruik dus je eigen beeldmateriaal! Het maakt niet uit dat het geen professionele foto’s zijn.

Hierdoor ontstaan er geen valse verwachtingen en kan het voor nieuwe leden ook niet tegenvallen zodra ze binnenlopen bij jouw fitness, sportschool of studio.

 

3. Creëer je eigen identiteit & imago als fitness professional

Stockfoto’s zijn haarscherp, cliché en kunnen afbreuk doen aan het ‘authentieke’ verhaal dat je wil vertellen.

Als bedrijf doe je je best om je in woord en beeld te onderscheiden door middel van online advertenties. Is het dan niet vreemd om je visueel te uiten met foto’s die iedereen gebruikt?

Stockfoto’s zijn verre van uniek, daar zit het grote nadeel van deze foto’s. Je wilt juist dat foto’s perfect aansluiten bij jouw unieke verhaal, identiteit & imago als fitness professional.

Toon liever foto’s van jezelf of ‘echte’ klanten zodat je potentiële klanten kan aantrekken door je persoonlijke touch.

Je wilt dat je doelgroep zich herkent in jouw beeldmateriaal.

 

Enkele Best Practices

  • Zorg dat het persoonlijk blijft! Je hoeft echt geen professionele fotograaf in te huren. Foto’s maken met een goede smartphone kan ook mooi beeldmateriaal opleveren. Dit levert vaak ook de meest spontane en echte beelden op.
  • Maak zowel verticale als horizontale afbeeldingen! Met een smartphone ben je gauw geneigd om verticale foto’s te maken. Voor Meta advertenties is het aan te raden om horizontale foto’s te maken zodat de foto’s te gebruiken zijn op verschillende kanalen. Verticale foto’s & video’s zijn dan weer perfect om te gebruiken als verhaal of reel.
  • Deel de realiteit! Post niet enkel de perfecte foto’s & video’s. Laat ook het falen, de struggles en het afzien zien. Dit werkt zelfs motiverend en spreekt mensen 100x keer meer aan dan die perfecte stockfoto.

 

Let wel op! Zonder toestemming van je leden of medewerkers mag je geen foto’s, video’s of ander beeldmateriaal delen of publiceren online. Vraag dus altijd om toestemming.

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram