The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Hoe je een welkomstvideo kan toevoegen aan je website

Hoe je een welkomstvideo kan toevoegen aan je website

Iedere personal trainer, sportschoolhouder, coach of  fitness professionals moet eigenlijk een persoonlijke video op zijn website hebben. Een video valt op en wordt daardoor sneller aangeklikt dan andere knoppen of linken. Maar wat is nu de beste video om toe te voegen aan je website?

Volgens onze ervaringen & best practices is dat een welkomstvideo!

Het is de perfecte manier voor jou als personal trainer, coach of fitness professional om je websitebezoekers welkom te heten op jouw website. Het is een gemiste kans als je zo’n video niet op de homepage van je website hebt staan. Een persoonlijke video zorgt namelijk direct voor meer vertrouwen. Ook straalt je website zo meer persoonlijkheid en authenticiteit uit. Als personal trainer of coach ben je immers het gezicht van jouw bedrijf, laat je dus ook zien en horen op je website.

 

Wat is de meerwaarde hiervan?

Met een welkomstvideo op je website is een goede eerste indruk alvast gemaakt. Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken? Het format geeft kijkers een aangename eerste ervaring met je dienst en leert hen stapsgewijs kennis maken met je bedrijf, coaches en sportruimte. Dit draagt meteen bij aan waardering en vertrouwen opbouwen.

Andere voordelen van een welkomstvideo:

  • Beelden zeggen meer dan 1000 woorden.
  • Je springt in het oog en je onderscheid je direct van de concurrentie.
  • Je website wordt persoonlijker, levendiger en krijgt meer diepgang
  • Je maakt altijd een goede indruk. Ook al lig je te slapen of ben je op vakantie, websitebezoekers kunnen (voor het eerst) met jou kennis maken. Ideaal toch?

 

Hoe in de praktijk?

Wat is het hoofddoel van je welkomstvideo?  Richt je vooral op wat de bezoeker komt doen op je website. Die zoekt een oplossing voor zijn probleem. Maak in je video dus duidelijk hoe jij zijn probleem kunt oplossen. Ik hoef je niet uit te leggen dat je hier ook je unique selling points kunt laten zien.

Wij raden je aan om de welkomstvideo te gebruiken als ondersteuning. Zo ga je de websitebezoeker de mogelijkheid geven om jouw video te kijken, maar is de video niet het eerste wat de websitebezoeker moet bekijken. Het is wel belangrijk om deze video te plaatsen op het gedeelte van de website wat de websitebezoeker als eerste ziet, bijvoorbeeld aan de zijkant als widget.

Pff dat klinkt nogal technisch… Kan ik dat wel zelf… Hoe moet ik in godsnaam hieraan beginnen…

Wij hebben de oplossing voor jou! Na lang zoeken en tientallen tools uit te testen hebben wij de geschikte tool gevonden voor jouw welkomstvideo, Tolstoy!

Verbaas bezoekers met een interactieve video-ervaring, die zich aan de zijkant van je site bevindt.

 

De grote voordelen van Tolstoy

Met een tool zoals Tolstoy,  kan je interactieve video’s maken voor op jouw website. Ideaal als vervanging voor jouw huidige, soms iets wat onpersoonlijke chatbot. En uitermate geschikt om op een professionele manier jouw welkomstvideo toe te voegen aan je website.

Wanneer de websitebezoeker jouw video heeft bekeken kan je ze een keuzemogelijk geven om meer info te krijgen over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld als je jouw welkomstvideo eindigt met de vraag: Wil je meer te weten komen over onze locatie of wil je wat meer informatie over onze oplossingen op maat of leer je graag onze coaches wat beter kennen?

Wanneer de websitebezoeker drukt op één van de mogelijkheden krijgt hij een volgende video te zien met de antwoorden. Dit kan je allemaal eenmalig opzetten en de tool doet de rest van het werk!

 

Met deze interactieve video’s trek je de aandacht van je doelgroep met een ervaring die net zo meeslepend is als TikTok. Bekijk hieronder de 5 grootste voordelen van Tolstoy in vergelijking met gelijkaardige tools.

  1. Het vergroot de klantenbetrokkenheid: veegbare video’s zijn bekend. Wanneer zulke interactieve video’s worden toegevoegd aan je website, bekijken klanten meer en brengen ze meer tijd door op jouw website
  2. Het zorgt voor een naadloze website ervaring: je beantwoord de belangrijkste vragen van je klant en dit met minder klikken.
  3. Krijg waardevolle inzichten: interactieve video’s leveren tal van tastbare gegevens over de klantreis op je website. Zo kan je zien welke vragen zij het belangrijkst vinden. Zo kan je steeds de website ervaring optimaliseren.
  4. Super persoonlijk en vertrouwelijk: het voelt alsof ze een persoonlijke assistent aan hun zijde hebben wanneer ze surfen doorheen jouw website.
  5. Het verhoogt de conversiepercentages: het wordt voor websitebezoekers gemakkelijker en sneller om over te gaan tot actie/inplannen van een afspraak.

 

En de bonus ….

Wil je zelf aan de slag met een persoonlijke welkomstvideo voor op je website?
Pas dan in ieder geval deze 6 tips toe:

 

Tip 1: zorg voor goed geluid en een goede verstaanbaarheid.

De meeste camera’s (en smartphones) leveren een redelijke kwaliteit geluid. Blijf dichtbij de camera en vermijd pratende mensen op de achtergrond, een grasmaaier van de buurman of een kukelende haan. Wees professioneel.

Tip 2: zorg voor een goede structuur van je video.

Val gelijk met de deur in huis en benoem op een pakkende manier wat het probleem is van je ideale klant. Pas daarna stel stel je jezelf voor en geef je aan dat je het probleem kunt oplossen en wat jouw onderscheidende factoren zijn. Tot slot sluit je af met een “call to action”.  Geef hierin aan wat jij wilt dat de websitebezoeker doet na het kijken van de video (bijvoorbeeld een volgende vraag aanduiden). Houd het kort: een welkomstvideo van maximaal één minuut is voldoende.

Tip 3: zorg voor een professionele uitstraling.

Neem de video op in kleding en een achtergrond die past bij jouw bedrijf (je sportschool in de achtergrond). Straal positiviteit en energie uit, maar blijf wel jezelf. Doe jezelf voor de camera niet anders voor dan in werkelijkheid.

Tip 4: praat tegen de camera alsof je tegen een bekende praat.

Aan de andere kant van het scherm zit immers geen groep. Het is nagenoeg altijd één persoon. Spreek deze persoon dus persoonlijk aan met je/jij of u (net wat bij je bedrijf past).

Tip 5: voorkom automatisch afspelen.

Voorkom een overhaast begin doordat jouw filmpje direct begint te draaien als iemand zich op jouw website meldt. Websitebezoekers willen zelf bepalen, of ze een video kijken ja of nee. Ander probleem is dat de video telkens weer wordt afgespeeld als je naar de homepagina van de betreffende website gaat. Om een lang verhaal kort te maken: een automatisch afgespeelde video zorgt voor meer irritatie dan gemak. Niet doen dus. Wat een geluk dat dit al automatisch zo staat ingesteld bij de benoemde tool, Tolstoy.

 

Maar Tom, ik heb zelf niet de tijd en goesting om dit volledig uit te zoeken?

Die gedachte kan ik goed begrijpen.

Dan is uitbesteden van je welkomstvideo een goed idee. Het scheelt jou een hoop frustratie en weggegooide tijd! Bovendien zorgt dit ervoor dat jij je kan focussen op dat wat je écht leuk vind. Mensen helpen om fitter en gezonder te worden.

Ik snap het als je het spannend vindt. Daarom kun je een gratis info gesprek met mij inplannen. In ongeveer 30 minuten bespreken we wat voor jou slimme stappen zijn als het gaat om interactieve video’s. Interesse? Boek je gratis 30 min info call wanneer het jou goed uit komt!

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram