....
logo design v2

The Fittest Agency

The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Ontdek het cruciale verschil tussen promoten en adverteren: Waarom adverteren de slimme keuze Is

Ontdek het cruciale verschil tussen promoten en adverteren: Waarom adverteren de slimme keuze Is

Betreed de dynamische wereld van social media, waar het verschil tussen “promoten” en “adverteren” vaak onduidelijk lijkt. Als toegewijde personal trainer ben je wellicht bekend met de verleidelijke “Blauwe Knop” op platforms als Facebook en Instagram, die uitnodigt tot het promoten van je berichten. Maar is deze aanpak werkelijk de meest effectieve? Onze vorige blog onthulde al waarom het vermijden van deze knop slim is. In deze nieuwe blog duiken we dieper in de wereld van promoten en adverteren, waarbij we verkennen waarom doelgericht en strategisch adverteren uiteindelijk altijd betere resultaten kan opleveren, vooral voor personal trainers en coaches die hun bedrijf gezond willen laten groeien.

 

Stap binnen in de dynamische wereld van social media, waarin het onderscheid tussen “promoten” en “adverteren” soms vaag lijkt. Als een toegewijde personal trainer of coach ben je mogelijk bekend met die verleidelijke “Blauwe Knop” op platforms zoals Facebook en Instagram, die je uitnodigt om je berichten te promoten. Maar is deze aanpak werkelijk de meest effectieve? Onze vorige blog onthulde al waarom het niet verstandig is om op die knop te klikken. In deze nieuwe blog nemen we je dieper mee in de wereld van promotie en adverteren. We onderzoeken waarom adverteren met focus en strategie uiteindelijk superieure resultaten kan opleveren, vooral voor gepassioneerde personal trainers en coaches zoals jij.

 

Promoten vs Adverteren: De achterliggende mechanismen ontleed!

Laten we terugkijken naar onze eerdere blog, “Waarom Je Nooit Op De Blauwe Knop ‘Promoten’ Moet Klikken.” Hierin werd duidelijk gemaakt dat simpelweg op de “promoten” knop klikken eigenlijk neerkomt op het onbewust weggeven van geld aan platforms zoals Meta (voorheen Facebook). De vraag is: wat is het alternatief?

 

Adverteren: Het doelgerichte Alternatief dat écht werkt voor personal trainers

Adverteren is geen gokwerk. Het is een strategische investering in jouw coachingbusiness. Terwijl “promoten” vaak resulteert in willekeurige weergaven, biedt adverteren de kans om gericht je doelgroep te bereiken, waarbij je specifieke demografische gegevens, interesses en gedrag kunt inzetten om jouw boodschap te verspreiden. Dit is waar adverteren in het spel komt.

Het belang van een gerichte aanpak voor Personal Trainers & Coaches

Voor personal trainers en coaches is het bereiken van de juiste mensen cruciaal. Adverteren stelt je in staat om specifiek te zijn, om je boodschap te richten op degenen die echt geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit is een radicale verschuiving van de willekeurige “promoten” aanpak, waarbij je bericht vaak wordt getoond aan mensen die er niet echt om geven.

Promotie vs Adverteren: Wat werkt het beste voor jou?

Dus, wanneer moet je promoten en wanneer moet je adverteren? Ons advies: kies altijd voor adverteren met focus. Neem de controle over waar je bericht wordt weergegeven en wie het ziet. Ontdek hoe je je budget strategisch kunt inzetten om de juiste mensen te bereiken. Onze eerdere blog heeft al duidelijk gemaakt dat adverteren de slimme keuze is voor coaches en personal trainers die serieus zijn over het opbouwen van hun aanwezigheid en het aantrekken van waardevolle klanten.

 

Hoe je wel moet adverteren op Facebook & Instagram.

We raden je steeds aan om een advertentiecampagne op te stellen via de advertentiebeheertool van Meta zelf. Dit houdt wat meer werk in dan een simpele klik op de boost knop. Maar het zal je wél veel meer resultaat opleveren. Door juist en doelgericht te adverteren bereik je veel meer mensen dan door het boosten van een bericht. Bovendien heb je meer controle over welke mensen dat zijn en welke actie je ze wil laten ondernemen.

Je dient alles in te stellen op 3 niveaus: campagne (vooral doelstelling), advertentieset (doelgroep, plaatsing, planning en budget) en de advertentie zelf (tekst, visual/video, link, formulier, …). Op elk niveau heb je de mogelijkheid om de cijfers en statistieken nauwgezet op te volgen.

Maar Tom, ik snap hier helemaal niets van!

Die gedachte kan ik goed begrijpen. Je hebt heel wat basiskennis nodig om op deze manier te adverteren. Heb je zelf niet de tijd en/of goesting om dit zelf uit te zoeken?

Dan is uitbesteden van je advertenties een goed idee. Het scheelt jou een hoop frustratie en weggegooid advertentiebudget! Bovendien zorgt dit ervoor dat jij je kan focussen op dat wat je écht leuk vind. Mensen helpen om fitter en gezonder te worden.

Ik snap het als je het spannend vindt. Daarom kun je een gratis adviescall met mij inplannen. In ongeveer 30 minuten bespreken we wat voor jou slimme stappen zijn als het gaat om adverteren op social media. Interesse? Boek je gratis 30 min info call wanneer het jou goed uit komt!

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram