The Fittest Agency

Logo The Fittest Agency

Branchegerichte blog door sport & fitness marketeers speciaal 

voor personal trainers, sportschoolhouders, coaches en fitness professionals.

Google reviews toevoegen aan je website!

google-review-toevoegen-aan-website

Het weergeven van positieve klantenreviews is een van de meest effectieve manieren om de reputatie van je bedrijf te promoten en het aantal conversies te verhogen. Echter, het eenvoudigweg kopiëren en plakken van deze feedback op je site kan de geloofwaardigheid ervan verminderen en het zelfs nep doen lijken.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om professioneel Google reviews op je WordPress, Wix, Shopify, …  site te plaatsen.

Heb jij veel positieve Google recensies ontvangen? Dat is natuurlijk geweldig! Want dit geeft toekomstige klanten het vertrouwen dat ze bij jou kunnen rekenen op uitstekende service. Kortom, Google reviews zijn zeer waardevol: ze zeggen iets over de klantbeleving van je bedrijf/de geleverde diensten en het zorgt voor extra betrouwbaarheid. Dat wil je natuurlijk ook uitdragen op je website, toon daarom je Google reviews prominent op je website.

We geven hieronder een korte instructie.

 

Waarom Google reviews toevoegen aan je website?

Wekt vertrouwen & geloofwaardigheid op

Het beeld dat iemand heeft over jouw bedrijf/dienst wordt direct beïnvloed door de ervaringen van klanten.

88% ziet een review als een persoonlijke aanbeveling! Dit betekent dat de consument de reviews daadwerkelijk vertrouwt en gelooft, speel hier op in als bedrijf! Dit is niet gek want een potentiële klant die wil zekerheid voordat hij of zij een aankoop doet. Deze zekerheid komt er onder andere door het lezen van reviews.

Hoger ranken in Google

Google beoordeelt je website ook op reviews. Het weergeven van Google reviews op je site kan ook je Search Engine Optimization (SEO) verbeteren. Dit is het proces om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Google beoordeelt je site op verschillende factoren. Reviews en beoordelingen kunnen tot 15 procent van het algoritme uitmaken.

Meer reviews betekent namelijk meer informatie over jouw bedrijf. En deze informatie vindt Google heerlijk en hierdoor zal je ook hoger in de zoekresultaten tevoorschijn komen.

Positieve reviews zorgen voor meer sales

Ongeveer 92% van de mensen bekijkt klantervaringen oftewel reviews, alvorens ze overgaan tot aankoop van een dienst of product. Dit concept noemen ze social proof.

Wanneer je een perfecte website hebt die ontzettend gebruiksvriendelijk is maar de reviews zijn slecht dan heb je een grote kans dat een bezoeker niet converteert naar een klant. Denk maar is aan een recente online aankoop die je hebt gedaan. De kans is groot dat je eerst reviews hebt gelezen en daarop je keuze hebt gebaseerd.  Goede reviews zorgen dus logischer wijs voor een hoger conversieratio omdat mensen eerder van bezoeker tot klant zullen converteren.

Deze positieve getuigenissen kunnen je verkoop dus een enorme boost geven.

 

Zo plaats je reviews op je website!

Nu je weet hoe belangrijk het is om Google reviews op je website weer te geven, wil je waarschijnlijk weten hoe je dit doet? Ik help je er graag bij.

Je kunt deze reviews aan je website toevoegen met behulp van een tool, genaamd Elfsight.

Na het vergelijken & testen van honderden tools is gebleken dat dit dé gemakkelijkste manier is om reviews toe te voegen aan je website.

Volg onderstaande stappen om reviews toe te voegen aan jouw website.

 

Stap 1:

Surf naar de website van Elfsight en druk op de tab ‘widgets’, druk vervolgens op de de Google reviews widget.

 

Stap 2:

Druk rechtsboven op de groene knop ‘widget maken’.

Stap 3:

Geef de naam van je onderneming of je bedrijfsadres in bij de tab ‘source’. De tool detecteert automatisch het juiste Google Mijn Bedrijf profiel en de daarbij horende Google reviews.

 

Stap 4:

Geef de widget vorm en werk af naar keuze. Deze tool is super gebruiksvriendelijk, iedereen kan deze widget maken (ook als je geen ervaring hiermee hebt).

Enkele leuke aanpassingen zijn: enkel de 5 sterren reviews weergeven, de knoppen in je bedrijfskleuren zetten, de ‘schrijf een recensie’ knop toevoegen en de layout aanpassen naar carousel.

Wanneer je klaar bent en je vind het goed zo, dan mag je rechtsboven op ‘save’ drukken.

 

Stap 5:

Tot slot druk op de knop ‘add to website’, de tool genereert automatisch de HTML code die je eenvoudig kan kopiëren door erop te drukken en deze kan je vervolgens plakken op de website pagina naar keuze. Heb je dit nog nooit gedaan? Geen probleem, Elfsight heeft meerdere video tutorials waarin ze het stap voor stap uitleggen voor jouw website platform.

Moest het je nog niet lukken. Dan kan je altijd vragen dat zij het installeren voor jou, via de tab ‘request installation’.

 

 

 

Voorbeelden uit de praktijk

google-reviews-op-website

 

 

Wat is de meerwaarde van deze investering?

De knop “Schrijf een recensie” zorgt ervoor dat meer mensen een nieuwe recensie achterlaten. Met behulp van deze knop kan je bezoeker direct naar je bedrijfspagina worden doorgestuurd om een review achter te laten. Daarnaast zien we na de implementatie van deze tool steeds een verhoging in aanvragen, boekingen, gratis proeflessen en intakegesprekken.
En dat allemaal voor maar slechts 5 dollar per maand. Als je het ons vraagt een top investering!
Zelf gebruiken we Elfsight ook en we raden het jou zeker aan!

Wil je graag méér leads voor jouw bedrijf in de sport-en fitness branche?

Als personal trainer, coach of sportschoolhouder ben je niet gespecialiseerd in online adverteren. Je kan dit dus het beste uitbesteden om betere resultaten te bekomen, meer kwalitatieve leads te verzamelen en om advertentiegeld te besparen. Maak niet de fout om te kiezen voor een standaard marketingpartner… Zij kennen de branche niet, ze weten vaak niet wat er speelt en leeft in de sport-en fitness branche. Dat is ook de reden waarom niet gespecialiseerde marketingbureaus in de fout gaan.

 

Heb je hulp nodig bij het opzetten of beheren van jouw online advertentiecampagne? Wij komen graag met je in contact om de verschillende mogelijkheden te laten zien.

Boek je gratis 30 min info call! We vertellen je graag wat meer over The Fittest Agency en welke meerwaarde wij voor jou kunnen betekenen. Wij kijken er naar uit om jou en je zaak te leren kennen.

Voor meer info, surf naar deze pagina, ontdek de mogelijkheden, onze werkwijze en wat je kan verwachten van ons.

Deel deze blog

Related articles

Tom Vandendijk

Sport & fitness blogger

Met een positieve mindset en een sportieve levensstijl ben ik continu op zoek naar de beste manieren om fitness professionals te helpen aan meer leads, leden en websitebezoekers.

Tom Vandendijk

Our personal favorites
Interessante tools

Content maker en planner: Canva Pro

Er is geen makkelijkere manier dan via canva Pro om al je templates, mockups en ebooks te maken! Als er een tool is die je zeker moet gebruiken als personal trainer, dan is het deze.

all-in-one software voor Personal Trainers en Online Coaches

Het is heel eenvoudig voor klanten om foto's, metingen en hun workouts bij te houden. Alle progressie van de klant wordt netjes in kaart gebracht op grafieken die je aan je klant kan laten zien. Je kan er heel makkelijk de gewenste programmatie in verwerken en je klanten habits geven

Content inplannen op alle platformen

Visueel plannen en analyseren van berichten voor Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin en Tiktok. Bespaar tijd, plan je posts op voorhand.

Voeg welkomstvideo toe op je website

Een welkomstvideo is dé manier om de websitebezoekers snel een duidelijke voorstelling te bieden van jouw bedrijf, gym of sportschool. Want waarom zou je een ellenlange introductietekst lezen als je met maar één klik een beknopte video kan bekijken?
Events & Webinars

The Fittest Agency

Volg ons op Instagram